Voorkom datalekken en bescherm persoonsgegevens met de DSE Security Scan

De AVG komt eraan! Deze nieuwe privacywetgeving zal eind mei 2018 van kracht worden en is er vooral om consumenten en hun privégegevens te beschermen. Dat betekent dat alle bedrijven die met persoonsgegevens werken onder meer hun beveiliging goed op orde moeten hebben. DSE IT-Services heeft hiervoor de Information Security Officers in het leven geroepen. DSE IT-Services helpt u AVG-proof te zijn!

Eerst nog even een klein stukje achtergrond. Waarom is de Algemene Verordening Gegevensbescherming zoals de AVG voluit heet, eigenlijk ontwikkeld? Tot nu toe heeft elke lidstaat binnen de EU nog een eigen privacywet. Deze wetten zijn weliswaar allemaal gebaseerd op een Europese privacyrichtlijn maar deze wordt niet in elk land op dezelfde manier geïnterpreteerd. Bovendien stamt de richtlijn uit de begintijd van het internettijdperk. Het werd dus hoog tijd voor een actuele en eenduidige wetgeving die voor alle EU-landen geldt.

De gevolgen voor het bedrijfsleven
Voor bedrijven die met persoonsgegevens werken heeft de invoering van de AVG wel wat voeten in aarde. Bedrijven hebben namelijk meer verplichtingen bij het verwerken van persoonsgegevens. Het is belangrijk dat bedrijven kunnen aantonen dat zij de juiste technische en organisatorische maatregelen hebben genomen ter bescherming van deze gegevens. Gaat het mis en kunt u als bedrijf niet aantonen dat u wel de juiste stappen ondernomen heeft? Dan kan dit leiden tot hoge boetes.

DSE Security Scan
Uit onderzoek blijkt echter dat met name MKB-bedrijven moeite hebben met het implementeren van deze technische en organisatorische ontwikkelingen. In aanloop naar de AVG heeft DSE IT-Services een speciaal product ontwikkeld dat u hierbij helpt. Het helpt datalekken te voorkomen en de kans op aansprakelijkheid aanzienlijk te verminderen. Met de DSE Security Scan is uw bedrijf AVG-compliant.

De scan wordt uitgevoerd door onze Information Security Officer, waarbij er gekeken wordt naar de infrastructuur van het huidige netwerk en hoe de interne processen met betrekking tot persoonsgegevens ingericht zijn. Daarnaast wordt er een plan van aanpak voor de vervolgfase samengesteld. De Information Security Officer helpt u bij het opstellen van verwerkersovereenkomsten, instrueert medewerkers en helpt bij technische oplossingen zoals het versleutelen van persoonsgegevens. Na afloop van de Security Scan ontvangt u een rapport waarmee u aantoonbaar AVG-compliant bent.

Contact opnemen
Wilt u meer informatie of een oriënterend gesprek met onze Information Security Officer, neemt u contact met ons op via security@dseit.nl. Bekijkt u hier alvast de video waarin u kunt zien welke stappen u zelf alvast kunt ondernemen om gegevens te beveiligen.