Gerust op vakantie

Tijdens de zomermaanden gaan de meeste Nederlanders een paar weken op vakantie en is het over het algemeen iets rustiger op de werkvloer bij veel organisaties. Ook ondernemers nemen vakantie op om iets leuks met de familie of vrienden te gaan doen. Maar het bedrijf moet natuurlijk wel door! Sterker nog, het zou fijn zijn als er nog wat optimalisatieslagen gemaakt kunnen worden nu het toch iets rustiger is.

Het is altijd weer heerlijk! Ergens in juni, juli of augustus, onder de Spaanse, Mexicaanse of Arubaanse zon met een lokaal  gebrouwen koud biertje in de hand. Geen wolkje aan de lucht en helemaal zonder zorgen. Zonder zorgen, want u weet, op de zaak gaat alles gewoon door. Met uw vaste ICT partner heeft u van tevoren goede afspraken gemaakt, zodat, wat er ook gebeurt, uw bedrijf kan altijd door.

Ook ICT’ers gaan op vakantie
Uw ICT medewerkers gaan vanzelfsprekend ook op vakantie. Maar zoals binnen veel organisaties zijn er maar weinig mensen die hun taken over kunnen nemen of wellicht ontstaat er een te kort aan gekwalificeerd ICT personeel. Dat behoeft geen enkel probleem te zijn want DSE IT-Services kan (tijdelijk) uw ICT beheren tijdens vakantieperiodes.

Hierbij zijn verschillende mogelijkheden:
-ICT geheel of gedeeltelijk overnemen tijdens de vakantie
-Telefonische- en online ondersteuning
-Directe ondersteuning in geval van een noodsituatie

Tijdens vakantietijd is het ook handig meteen wat zaken op te pakken die het hele jaar zijn blijven liggen. Hieronder wat tips vanuit onze experts:

Optimalisatie mappenstructuur
U kent het vast wel, even een mapje hiervoor aanmaken, dan weer daarvoor. Voordat je het weet is de harde schijf of server een onoverzichtelijk geheel van allerlei bestandsmappen waar vaak veel moeite gedaan moet worden om de juiste files te vinden.
De vakantietijd is de ideale tijd om hier eens met de bezem doorheen te gaan. Archiveer bijvoorbeeld oude bestanden en maak een map aan voor ‘actieve projecten’ zodat er efficiënter gezocht kan worden naar de juiste files. Daarnaast gebruiken veel organisaties een nummer voorafgaand aan de omschrijving zodat er een hiërarchische structuur ontstaat:
1. Verkoop
2. Marketing & Communicatie
3. Productie
4. Administratie
Etc.

Van belang is dat afspraken omtrent de inrichting van mappen vastgelegd en gedeeld worden en dat er, zeker in de beginfase, controle is op het juist toepassen van de nieuwe regels. 

Vervang oude en gedateerde hardware
Als er een moment is om oude en gedateerde hardware te vervangen is dat tijdens de vakantieweken. Staat de server al flink wat jaren te draaien of werkt uw telefooncentrale nog op de binnenkort te verdwijnen ISDN-lijn? Dan is dit een prima moment om over te gaan op werken in de cloud of over te stappen op VoIP voor uw telefonie. Zo kunt u weer jaren ongestoord uw werk doen en loopt u niet tegen de problemen aan van verouderde IT hardware. 

Update of vervang uw software
Vanzelfsprekend is voorkomen beter dan genezen en adviseren wij uw software (en firmware) regelmatig te updaten. Beter nog is het om een onderhoudscontract af te sluiten om ervoor te zorgen dat u altijd zorgeloos kunt blijven werken.
Maar soms is het niet anders en zijn software updates al een tijdje niet gedaan of is bestaande verouderde software toe aan vervanging.
Zo zal binnenkort bijvoorbeeld de support van Windows 7 komen te vervallen en ons advies is z.s.m. over te stappen op Windows 10 om zo uw ICT veilig en beschermd te houden. Wij helpen u graag hierbij en de zomervakantie is de perfecte periode om dit te realiseren.

Genieten
Maar het belangrijkste tijdens de vakantieperiode is dat u zorgeloos vrij kunt zijn en samen met uw familie kunt genieten van een welverdiende vakantie. Wij helpen u graag hierbij en neem vooral contact op met Frank Beentjes via sales@dseit.nl of bel naar 0251-278990 als u verzekerd wilt zijn van een heerlijke tijd zonder ICT zorgen.


Fijne vakantie alvast namens iedereen bij DSE IT-Services!


Vorig bericht
‘Internet of Things’ verkeersbord?
Volgend bericht
Voorkom stofnesten in uw ICT apparatuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu