Voorkom stofnesten in uw ICT apparatuur!

Wellicht een bekend beeld: uw server staat ergens weggestopt in een donkere ruimte en de computer van uw medewerker staat al jaren onder het bureau. Jaar in jaar uit doen deze apparaten netjes hun werk en ineens is het over en uit. Geen leven meer in te krijgen en net op het moment dat het enorm druk is. Gelukkig hoeft het niet zover te komen! Net als een auto heeft uw ICT hardware regelmatig een apk nodig en kan stilstand voorkomen worden.  

Het komt maar al te vaak voor dat wij bij bedrijven komen waarbij de stofnesten de PC, laptop of server uit vliegen. Ventilatoren, bedoeld om de hardware op een veilige temperatuur te houden, zitten vol met stof en daardoor kan het systeem zijn warmte niet goed kwijt.
Feit is dat ICT systemen in de loop der jaren vervuilen. Stof, metaalvijlsel of roet deeltjes worden als het ware het systeem in gezogen en kunnen zorgen voor lawaaierige ventilatoren en verhogen het risico op oververhitting. 

Stof
Ventilatoren zorgen voor koele lucht in uw server, laptop of PC. Op het moment dat stof de toegang van koele lucht beperkt loopt uw systeem gevaar met alle gevolgen van dien.
Buiten het verloren gaan van belangrijke data en het ongemak van niet kunnen werken levert het ook potentieel brandgevaar op. Vanzelfsprekend is dit allemaal te voorkomen door periodiek onderhoud te laten uitvoeren. 


Toetsenbord

Het toetsenbord is veelal een bron van bacteriën. Zeker wanneer er ook aan het bureau gegeten wordt, levert dit onhygiënische taferelen op. Onderzocht is door de Universiteit van Arizona dat op een vierkante centimeter toetsenbord maar liefst 511 bacteriën aanwezig zijn en 260 op elke vierkante centimeter van een muis. Ter vergelijking, een toiletbril bevat circa 8 bacteriën per vierkante centimeter.
Regelmatig schoonmaken met een desinfecterend schoonmaakdoekje verlaagt het aantal bacteriën met circa 99%. De moeite waard om dit dus regelmatig te doen of laten doen.
Uitval door ziekte brengt hogere kosten met zich mee dan wekelijks een doekje over de muis en het toetsenbord halen.

Opschonen zorgt voor meer efficiency
Buiten stof, roet, metaalvijlsel en bacteriën vervuilt uw ICT ook op een andere manier. Continu worden nieuwe directories aangemaakt en bestanden toegevoegd. Terabyte na terabyte aan informatie wordt opgeslagen. En waar staat deze informatie eigenlijk precies opgeslagen? Is dit lokaal op de computer van uw medewerker, op een server of wellicht in de cloud? Om grip te houden op uw bestandsbeheer is het verstandig met een expert te overleggen hoe u het beste grip kunt houden op uw bedrijfsdata. Zo blijft u verschoont van datalekken en kwaadwillende die ongeautoriseerd toegang zoeken tot uw systeem. Daarnaast vervuilt u het systeem niet met oude of gedateerde bestanden en versnelt u het zoeken naar de juiste files.

DSE IT-Services helpt u graag met een grote ICT schoonmaak en de aankomende vakantietijd is hier een prima periode voor.  

Neem voor een preventieve ICT scan contact op met Frank Beentjes via sales@dseit.nl of bel naar 0251-278990.

Vorig bericht
Gerust op vakantie
Volgend bericht
ISO 27001 certificering voor DSE IT-Services

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu