Bedrijven op zoek naar ICT personeel

Meer en meer hebben bedrijven veel moeite met het vinden van het juiste ICT personeel. In de top 10 van functies met personeelstekorten komen ICT beroepen maar liefst twee keer voor. Wat te doen?

Uit een onderzoek van het UWV is gebleken dat de personeelsschaarste van ICT personeel op de arbeidsmarkt de laatste jaren is toegenomen. Sterker nog, deze sector is de beroepsgroep met de sterkste krapte. Werkgevers geven aan dat maar liefst 70% van deze functies moeilijk in te vullen zijn. In andere functiegroepen is dat gemiddeld 40%.

Zakelijk belemmerend
ICT is meer en meer een business driver geworden. Waar het in het verleden met name facilitair ondersteunend was, is het nu in alle lagen van de organisatie een essentieel onderdeel. Verkoop, productie, logistiek, management, allen zijn met elkaar verbonden door ICT. Een dag, of zelfs een paar uur geen werkend internet of actieve server en een bedrijf ligt plat met alle gevolgen van dien. Als dit leidt tot problemen in het bedienen van relaties, dan liggen claims en imagoschade ook nog eens op de loer.

Een storing kan enorme bijkomende kosten en verlies van omzet tot gevolg hebben. Een bedrijf is tegenwoordig ‘Always on’, wat zoveel betekent als dat de continuïteit van processen onder geen beding in gevaar mogen komen.

Slimme oplossingen
Werken in de cloud. Een term die iedereen waarschijnlijk wel kent, maar wat is het nu eigenlijk? Traditioneel staan bij bedrijven fysieke servers waar alle data opgeslagen wordt. Op deze server zijn alle computers van medewerkers verbonden en alle activiteiten van deze medewerkers worden opgeslagen op deze server. De server en alle ICT hardware die hieraan verbonden is, wordt samen een netwerk of infrastructuur genoemd.

Sinds een aantal jaar is het mogelijk om deze infrastructuur in de cloud onder te brengen. Ergens in Nederland (of in de wereld) staat een datacentrum met servers waar de data van bedrijven veilig opgeslagen wordt. Door deze manier van werken is minder ICT ondersteuning nodig omdat heel veel zaken vanaf een toetsenbord op elke willekeurige locatie geregeld kunnen worden.

Bij wijze van spreken kan door 1 druk op de knop een update plaatsvinden of problemen worden opgelost op alle in de cloud aangesloten devices. Dit is mogelijk door de uniformiteit van het systeem. Door afgesproken standaarden zijn nieuwe implementaties razendsnel te realiseren.

Zoekt en gij zult vinden gaat niet op…of toch wel
Met name op het gebied van HBO geschoolde ICT medewerkers zijn het aantal vacatures hoog. DSE IT-Services neemt bijvoorbeeld met name  ICT personeel aan met een HBO opleiding en merken dat ICT’ers graag bij ons werken.

Onze medewerkers worden continu bijgeschoold en onderling wisselen ze natuurlijk ook enorm veel kennis uit. Hierdoor is ons personeel altijd bij m.b.t. de nieuwste ontwikkelingen op ICT gebied en deze ontwikkelingen gaan razendsnel.

Indien u op dit moment kampt met een tekort aan kwalitatief ICT personeel kan DSE IT-Services uitkomst bieden. Wij ondersteunen bij ziekte, tijdelijke piekdrukte of op vaste basis. Ook als de interne ICT afdeling er niet uit komt, kunnen wij ondersteuning bieden met aanvullende kennis en expertise. 

Vorig bericht
Is uw data wel veilig opgeslagen?
Volgend bericht
Flex werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu