De 5 coolste nieuwe ICT-items

Anno 2020 worden er dag in dag uit ontelbaar veel nieuwe technologische snufjes, gadgets en apps op de markt gebracht. Wat u ook wilt bereiken, zij het een verhoging van productiviteit, duurzaamheid of wilt u simpelweg indruk maken op uw collega’s of concurrenten, er zijn op ICT-gebied altijd nieuwe items voor te vinden. In dit artikel hebben wij een lijst samengesteld met vijf van de meest interessante nieuwe items op de markt.

De portable monitor
Veel mensen werken tegenwoordig met meerdere beeldschermen tegelijkertijd, dit maakt het mogelijk om het overzicht te houden wanneer er met verschillende programma’s tegelijkertijd wordt gewerkt. Ook zullen de voorstanders van deze werkwijze pleiten dat hun productiviteit en comfort erop vooruitgaan. Hoe meer schermen, hoe meer vreugd, maar het nadeel is dat beeldschermen te zwaar en onhandig zijn om mee te nemen en onderweg te gebruiken. Als oplossing op dat probleem zijn de zogenaamde “portable monitors” op de markt gebracht. Deze schermen kunnen apart worden gebruikt of aan een laptop vast worden gemaakt voor de ultieme on-the-go werkervaring. Een dergelijk scherm, wanneer deze even groot is als die van een 15.6 inch laptop, weegt slechts 770 gram en is daarmee lichter dan de MacBook Air.

De Unpluq
De “Unpluq” is dé manier om afleidingen tegen te gaan. Het apparaatje, bedacht door studenten van de TU Delft, werkt als volgt: zolang het in uw mobiel zit zijn alle apps beschikbaar, maar zodra u “unplugt” worden alle afleidende apps uitgeschakeld. In de bijbehorende app kan precies worden ingesteld welke apps en functies uitgezet worden. Waarom dan niet simpelweg alleen een app in plaats van een apparaat? Het idee is dat door middel van een fysiek apparaat de drempel wordt verhoogd om ‘toch nog even Facebook te checken.’ Zeker op het werk een handige tool om geconcentreerd te kunnen blijven werken. 

De Wearable Microphone Jammer
Deze hightech armband is een heus spionagegadget dat steeds relevanter wordt in onze huidige samenleving. Het dempt namelijk alle microfoons in de omgeving van de drager. Hoewel het op dit moment nog niet in de markt is gebracht, is het voor mensen die nerveus worden van het idee van meeluisterende smart devices, een interessant item om in de gaten te houden. 

De armband, die ontworpen is door studenten van de Universiteit van Chicago, zendt in alle richtingen een ultrasoon geluid uit dat te hoog is voor het menselijk oor om te horen. Dit geluid dempt microfoons, waardoor de gesprekken van de drager niet afgeluisterd kunnen worden. Denk er alleen wel om dat ook de telefoongesprekken van uw collega’s worden gedempt.

De vouwbare smartphone
De grootste trend op het gebied van smartphones moet haast wel de mobiele telefoons met een vouwbaar scherm zijn. Het nut van het vouwbare scherm zit hem in de manier waarop het toestel klein kan blijven zodat het bijvoorbeeld nog in uw broekzak past terwijl de beschikbare schermruimte groter wordt. Buiten het feit dat het een behoorlijke blikvanger is, is het dus een goed alternatief voor een grotere smartphone die minder makkelijk mee te nemen is. Het probleem dat nu nog bestaat bij de vouwbare smartphone is dat de bestaande modellen aardig prijzig zijn, maar wij verwachten dat de prijs na verloop van tijd zal dalen.


De Timekettle WT2 Plus AI Translator
Wie Apple AirPods nog steeds hightech vindt, moet eens naar deze oortelefoons kijken! Aangestuurd door kunstmatige intelligentie kan dit apparaat real-time gesprekken vertalen tussen 36 verschillende talen. Het product bestaat uit twee oortelefoons, waarvan beide personen één oortelefoon in moeten doen. Gesprekken tussen mensen die verschillende talen spreken kunnen nu zonder vertaler plaatsvinden. Wel kunnen details wegvallen, aangezien ongeveer 1 op de 20 woorden verkeerd vertaald kan worden. Op dit moment is het dus nog niet aan te raden voor belangrijke contractbesprekingen, maar prima te gebruiken voor normale gesprekken.

Meer leuke en nuttige gadgets zien? Tijdens onze powercollege ‘ICT als Succesfactor’ op donderdagmiddag 17 september 2020 demonstreren wij er een aantal. En er is zelfs een item te winnen die dag. Inschrijven dus alvast!

Aanmelden voor het powercollege op 17 september kan via deze link.

Vorig bericht
DSE IT-Services powercollege ‘ICT als Succesfactor’
Volgend bericht
Wifi 6 komt eraan, maar is uw huidige netwerk wel veilig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu