Flex werkt!

Flexwerken, het werken zonder vaste werktijden of werkplek, is iets dat al jaren bestaat. Onder flexwerkers vallen traditioneel onder andere uitzendkrachten, freelancers en werknemers met een nulurencontract. Maar er is ook een andere vorm van flexwerken, namelijk via de cloud. Op dit moment is werken in de cloud een uitkomst gezien de omstandigheden. 

Veel bedrijven werken in de cloud, zeker nu, maar wat betekent dat eigenlijk precies? De cloud is een service waarbij bestanden niet op een lokale eigen server op worden geslagen, maar op een grotere, centrale server. Zolang de gebruiker internet heeft werkt de cloud hetzelfde als een lokale server, er kunnen bestanden en software die op de cloud staan worden gebruikt en gewijzigd. In een van onze voorgaande nieuwsberichten hebben wij de voor- en nadelen van clouddiensten verder uitgelegd.

Flexwerken in de cloud
In vele sectoren in Nederland is de afgelopen jaren een toename van flexwerkers te zien, bijvoorbeeld bij gemeenten, maar ook bij steeds meer bedrijven. Deze werknemers hebben flexibele werktijden en hebben ook geen vaste werkplek nodig. Deze toename heeft te maken met de mogelijkheden van het werken in de cloud. Door middel van cloud storage diensten kunnen flexwerkers namelijk onafhankelijk van hun locatie werken. Deze flexwerkers werken bijvoorbeeld vanuit huis, in normale tijden een koffietentje of hebben hun eigen kantoor. Ideaal dus, het flexwerken in de cloud.

Juist nu is flexwerken een must
Zouden werknemers met een vast contract ook kunnen profiteren van deze vorm van flexwerken? Wanneer er in de cloud wordt gewerkt kunnen  alle werknemers, ook die met een vast contract, flexwerken in de cloud. Zo zouden werktijden flexibeler kunnen worden en is het een voordelige manier om productiviteit te verhogen en werk in te zetten wanneer dat nodig is.
Juist nu is werken vanuit huis een must en de kans is groot dat na deze crisis diverse organisaties de mogelijkheden tot thuiswerken zullen verruimen. Technologie is voor veel bedrijven op dit moment een reddingsboei. Wij verwachten na de corona-crisis dat bedrijven deze technologie, zoals werken in de cloud, op grotere dan voorheen schaal zullen inzetten.

Flexwerken is als Netflixen
Het is inmiddels duidelijk dat flexwerken een must is geworden. Het bestaat namelijk al jaren en werd steeds sterker door de ontwikkeling van in de cloud gebaseerde diensten. De laatste paar weken werkt bijna heel Nederland flex. Deze werkvorm gaat hand in hand met het werken in de cloud.  Er kan vanaf overal worden gewerkt, precies wanneer het de medewerker uitkomt. Het kan worden vergeleken met het verschil tussen lineaire televisiekijken en Netflixen. Waar men vroeger op een vast tijdstip klaar moest zitten voor hun favoriete programma, kan men nu waar en wanneer dan ook favoriete series bekijken. Werknemers hebben zelf in handen wanneer ze precies aan de slag gaan en zo kunnen werk en privé makkelijk gecombineerd worden.

Flexwerken is zeker in deze tijden een oplossing voor organisaties die door willen en moeten. Maar ook, we blijven positief, daarna is het een werkvorm die veel toekomst heeft. Meer weten? Wij helpen u graag met een eerlijk advies. Neem voor meer informatie contact op door te mailen naar sales@dseit.nl of bel naar 0251-278990.

Vorig bericht
Bedrijven op zoek naar ICT personeel
Volgend bericht
5 tips; komt u uit met uw ICT-budget?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu