Drie IT-ontwikkelingen die u niet wilt missen!

De techgiganten streven er altijd naar om stappen richting de toekomst te zetten. Om u op de hoogte te houden van de nieuwste en interessantste ontwikkelingen hebben wij weer drie IT-ontwikkelingen uitgekozen om in de spotlight te zetten.

De HP Interactive 3D Product Library
HP heeft een handige nieuwe webtool gebouwd die ons een inkijkje kan geven hoe online winkelen er misschien wel in de toekomst uit komt te zien. Op hun nieuwe site kunnen klanten door middel van een 3D-model precies zien hoe de producten van de Amerikaanse multinational eruitzien. Dit alleen is al een grote stap ten opzichte van simpele afbeeldingen, maar er is nog meer functionaliteit in de site ingebouwd. De 3D-modellen kunnen namelijk ook bewegen, zo kunt u bij beeldschermen precies zien hoe ver ze kunnen draaien in elke richting. Ook kunt u goed bekijken hoe groot laptops zijn ten opzichte van vergelijkbare HP modellen. Jammer genoeg zijn nog niet alle producten op deze manier te zien en is de functionaliteit nog niet op de hoofdsite van HP beschikbaar. Toch is het een interessante ontwikkeling op het gebied van e-commerce. 

Windows 11
Onlangs heeft Microsoft Windows 11 uitgebracht. Het lijkt qua uiterlijk veel op Windows 10, met nog meer gebruiksvriendelijkheid voor gebruikers van tabletachtige, op touchscreen-gebaseerde laptops, zoals die van de Microsoft Surface series. Ook is het eenvoudiger te werken met meerdere schermen. Het OS onthoudt waar de vensters stonden wanneer je bijvoorbeeld de laptop loskoppelt en weer opnieuw aansluit.

Een van de grootste nieuwe features van Windows 11 is dat Android apps geïnstalleerd kunnen worden. Dit is overigens nog wel in de testfase en verloopt het downloaden van de apps via een integratie met de Amazon App Store.

Windows 11 zal trouwens een gratis upgrade zijn voor computers waarop al een legitieme versie van Windows 10 staat. 

Ikea thuisaccu
Ikea is sinds 15 juni van dit jaar begonnen met de verkoop van thuisaccu’s in België. Het gaat om accu’s van het Chinese bedrijf Huawei, die in 5kWh en 10 kWh beschikbaar zijn. De accu’s zijn gemaakt om te gebruiken in combinatie met (o.a. Ikea) zonnepanelen. Hiermee wordt het hebben van zonnepanelen nog interessanter. Op zonnige dagen wordt veel  elektriciteit opgewekt. Maar wat als deze niet gebruikt wordt? Met de accu’s lukt het om deze energie op te slaan en te gebruiken op een later moment.  Hierdoor zijn gebruikers van deze Ikea accu’s minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Dit is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Wanneer de thuisaccu’s van Ikea beschikbaar zijn in Nederland, is nog niet bekend.

Wilt u meer weten over Windows 11 of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers door te mailen naar sales@dseit.nl of bel 0251-278990. Wij helpen u graag met een advies op maat!