Het belang van back-ups binnen uw organisatie

Een aanval van cybercriminelen of een computer die er de brui aan geeft, u moet er waarschijnlijk niet aan denken. Maar het is niet onwaarschijnlijk dat u daarmee te maken krijgt. Hackers voeren steeds vaker een gerichte aanval uit op data van bedrijven. Het beschermen van bestanden is niet alleen verstandig, maar een must en voorkomt een hoop ellende. Met een goed back-up systeem kunt u niet alleen uw data veilig opslaan, maar het ook meteen beschermen tegen cyberaanvallen. 

Bij DSE IT-Services leveren we verschillende clouddiensten en on-premise servers op maat. Met onze clouddiensten wordt uw data opgeslagen op onze servers ‘in de cloud’. Bij on-premise werkt u geheel op uw eigen servers en deze staan dus ook bij u op locatie. Het is bij beide back-up systemen geen probleem om alle bedrijfsgegevens centraal op te slaan. Met het huidige thuiswerken kunnen uw medewerkers via een beveiligde verbinding ook direct vanuit huis aan de slag. Bestanden en gegevens zijn altijd en overal beschikbaar voor u en uw medewerkers door middel van opslag in de cloud of een server op locatie. 

Welke back-up dienst kiest u?

Er zijn een aantal factoren die bepalen welke vorm van opslag en back-up voor uw bedrijf geschikt is. Voor alle data en iedere software is een veilig back-up systeem te vinden. Ook als u nog werkt met oudere (legacy) software. Dan is een hybride toepassing wellicht de juiste oplossing. Voor de meeste organisaties is enkel cloudhosting een veilige en betrouwbare oplossing.

Naast deze vormen zijn er ook verschillende manieren waarop u uw gegevens in de cloud kunt back-uppen en beveiligen. We bieden verschillende diensten die op basis van uw situatie en wensen ingericht kunnen worden. Met onze hostingpakketten is de beveiliging altijd up-to-date is en biedt deze bescherming tegen hardwarestoringen. Daarnaast is de capaciteit eenvoudig op en af te schalen wanneer dit nodig is. 

Onze IT-adviseurs helpen u graag met het zoeken naar de juiste back-up oplossing voor uw organisatie. Neem ook gerust contact met ons op om uw huidige IT-omgeving door ons te laten inspecteren. Voorkomen is beter dan genezen. 

Help, het werkt niet!

Gaat het mis? Dan moet u weten dat DSE IT-Services een 24-uurs service heeft en daarmee altijd voor u klaarstaat. Met ons hoogwaardige Service Level Agreement (SLA) garandeert ’DSE Doorwerken’ dat uw systeem of netwerk snel hersteld wordt in het geval van calamiteiten. De oorzaak van het probleem wordt opgespoord en onze medewerkers komen met de juiste oplossing. Ook wordt ervoor gezorgd dat u en uw medewerkers snel weer aan het werk kunnen, zodat de downtime (de tijd waarin het netwerk niet beschikbaar is) minimaal blijft. 

En nu?

Aangezien er tegenwoordig steeds vaker bericht wordt over cyberaanvallen is het verstandig aan de slag te gaan met een goed back-up systeem. Niet alleen vanwege cybercriminaliteit. Medewerkers kunnen een fout maken, hardware kan kapot gaan en er wordt meer en meer zowel vanuit huis als op kantoor gewerkt, met alle risico’s van dien. De data moet overal snel en veilig beschikbaar zijn. Of de best passende oplossing voor u in de cloud, bij u op de zaak (on-premise) of hybride is kunnen wij haarfijn voor u uitzoeken. 

Neem voor meer informatie over back-up services met sales@dseit.nl of bel 0251-278990. Wij helpen u graag met een gedegen advies en ondersteuning.