Veilig werken met Microsoft 365

Tegenwoordig kan net zo eenvoudig thuis als op de zaak gewerkt worden, het hybride werken. Wel is het hierbij enorm belangrijk dat dit veilig gebeurt en geen ongewenste vreemdelingen binnendringen in de systemen van uw bedrijf. Microsoft 365 heeft diverse oplossingen om veilig online te kunnen werken.

Zo ondersteunt het platform van Microsoft verschillende beveiligingsnormen, zoals ISO 27001, SOC 2 en GDPR. Hiermee voldoen de services van het bedrijf aan strenge beveiligingsnormen en regelgevingen. 

Microsoft 365 heeft daarnaast automatische herstelfuncties voor e-mails, documenten en andere gegevens. Dit helpt bij het beschermen van gegevens tegen onbedoeld verlies, bijvoorbeeld door menselijke fouten. Wilt u gegarandeerd bestanden terug kunnen halen, of een volledig herstel van data, dan is een externe back-up aan te bevelen en eigenlijk strikt noodzakelijk.

Andere belangrijke veiligheidsopties binnen Microsoft 365

  • Geavanceerde identiteits- en toegangsbeheer: Microsoft 365 biedt een reeks hulpmiddelen voor identiteits- en toegangsbeheer, zoals Azure Active Directory, multifactor authenticatie en voorwaardelijke toegang.
  • Gegevensbescherming: Microsoft 365 omvat ingebouwde functies voor gegevensbescherming, zoals Azure Information Protection en Data Loss Prevention. Deze functies helpen bij het identificeren, classificeren en beschermen van gevoelige informatie, zowel binnen als buiten de organisatie.
  • Microsoft 365 bevat Threat Intelligence-services en Advanced Threat Protection-tools die helpen bij het detecteren en beschermen tegen geavanceerde bedreigingen, zoals malware, phishing-aanvallen en zero-day exploits.
  • Het biedt hulpmiddelen voor compliancebeheer en geavanceerde audits om ervoor te zorgen dat organisaties kunnen voldoen aan regelgeving en beleidsregels op het gebied van gegevensbescherming en privacy.

U ziet dat security een belangrijk thema is binnen het Microsoft platform. Dit zorgt ervoor dat u en uw medewerkers veilig gebruik kunnen maken van de vele tools die Microsoft biedt. 

Meer weten over veilig werken op de zaak en thuis? Vraag uw DSE-adviseur voor meer informatie.