Oei, ik groei! Drie soorten ICT-groeipijnen in bedrijven

Overal waar men kijkt, ziet men groei: in de natuur, bij mensen, in steden en ook binnen bedrijven. Maar als er een hobbel ontstaat, kan de groei zomaar stagneren. Worden vergunningen voor de bouw van huizen niet verleend? Dan stagneert de groei van een stad. Wordt een persoon ziek, dan kan de lichamelijke groei achterblijven. Zo ook bij bedrijven. Wanneer een afdeling niet optimaal functioneert, komt de groei tot stilstand. De aandacht verschuift dan van groei naar het herstel van die afdeling. Een afdeling waar dit kan gebeuren, is de ICT-afdeling. Daarom nemen we drie soorten IT-groeipijnen onder de loep, en vertrouwen erop dat u hiermee de groei van uw bedrijf kunt blijven bevorderen.

Zorg ervoor dat u er op tijd bij bent

Terwijl de groei van mensen, dieren en planten een natuurlijk proces is, kunt u de groei van uw bedrijf actief sturen. Door nog een stapje harder te zetten, kan de groei van uw bedrijf exponentieel toenemen. Omdat bedrijfsgroei grotendeels onder controle ligt van mensen, kunnen problemen proactief worden aangepakt. Zo kunnen IT-groeipijnen van tevoren worden aangepakt. Verwacht u groei voor uw bedrijf in de nabije toekomst? Neem dan ook een kijkje op de ICT-afdeling om stagnatie van de groei te voorkomen en let op de volgende punten:

Zit u al aan de capaciteitslimiet? 

U wilt geen beperkingen ervaren als het gaat om ICT. Hoewel er ups en downs zijn, is het toch belangrijk om hierop te letten. De capaciteit wordt onder andere beïnvloed door het gebruik van websites en apps, maar ook door de hoeveelheid interne data die wordt gebruikt. Heeft u bijvoorbeeld een webshop en nadert een feestdag, dan kunt u een piek in het gebruik verwachten. In de dagen daarna kan het weer afnemen. Ziet u rond feestdagen dat u tegen de grens van uw capaciteit aanloopt? Dan is het belangrijk om actie te ondernemen, bij voorkeur voordat de grens bereikt is. Een capaciteitslimiet kan namelijk leiden tot trage processen, wat betekent dat klanten meer tijd nodig hebben om acties te voltooien. Maar dat is nog niet alles; een capaciteitslimiet kan ook resulteren in pagina’s die niet laden of mislukte betalingen.

Belangrijk om te onthouden, zo’n 40% van de consumenten klikt de pagina al weg wanneer het na drie seconden niet geladen is. (Forbes, top website statistics for 2023)

Interesse van cybercriminelen

Met de groei van bedrijven neemt ook de interesse van cybercriminelen toe, iets waar geen enkel bedrijf op zit te wachten. Als het op zulke zaken aankomt, is het beter om preventieve maatregelen te nemen dan achteraf te moeten ingrijpen. Het is van groot belang om de cybersecurity op orde te hebben. 

DSE IT-Services heeft eerder al een artikel gewijd aan dit onderwerp en daarin schreven wij over de impact die een aanval heeft en tevens de schade die opgelopen kan worden. Aan de groei van uw bedrijf zit dus ook de beveiliging van uw data. Wees hierin proactief en zorg ervoor dat u een aanval kunt voorkomen of in ieder geval de schade kunt beperken door het nemen van maatregelen. 

Een technische schuld aflossen

Mogelijk heeft u in de beginjaren van uw bedrijf genoegen genomen met een oplossing die destijds voldeed. Maar na verloop van tijd kunt u ontdekken dat deze oplossing niet duurzaam was. Als reactie hierop kan er opnieuw worden gekozen voor een oplossing die op dat moment voldoet. Dit kan lang genoeg worden volgehouden dat werknemers nu meerdere stappen moeten doorlopen om taken uit te voeren of zelfs om hun werk te kunnen doen. Dit fenomeen staat bekend als technische schuld: het accepteren van oplossingen die op de lange termijn niet optimaal zijn.

U zult hoe dan ook deze schuld moeten aflossen. Belangrijk is om dit zo snel mogelijk te doen en de kosten te beperken. Hoe? Door bijvoorbeeld uw IT onder te brengen bij een externe partij. Of om te kijken naar oplossingen die voor langere tijd meekunnen en makkelijk op en af te schalen zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om technische schuld af te lossen, afhankelijk van wat het beste bij uw bedrijf past. 

Blijf groeien!

Voor bedrijven is het essentieel om deze groeipijnen serieus te nemen en passende stappen te zetten. DSE IT-Services kan hierbij van dienst zijn. Wij bieden diverse oplossingen aan om ervoor te zorgen dat uw bedrijf blijft groeien. Benieuwd naar hoe DSE IT-Services u hierbij kan ondersteunen? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers via 0251-278990 of via info@dseit.nl.

Vorig bericht
Nog meer mogelijk met Windows 11 na 24H2 update
Volgend bericht
Slimme oplossingen en grote resultaten: ontdek het voordeel van DSE IT-Advies

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.