Uw copiloot van de toekomst: Windows Copilot

Microsoft introduceert deze maand Windows Copilot, waarmee Windows 11 het eerste pc-platform wordt dat gecentraliseerde AI-hulp aankondigt om gebruikers te helpen eenvoudig taken uit te voeren. 

Windows Copilot is volgens Microsoft vertrouwd en gemakkelijk – de knop staat vooraan en in het midden van je taakbalk – eenvoudig te vinden en te gebruiken. 

Eenmaal geopend blijft de zijbalk van Windows Copilot in al je apps, programma’s en vensters, altijd beschikbaar als je persoonlijke assistent. Het is bijvoorbeeld mogelijk, naast het bekende kopiëren en plakken, Windows Copilot te vragen om inhoud te herschrijven, samen te vatten of uit te leggen.

Net zoals bij Bing Chat kun je Windows Copilot een hele reeks vragen stellen, van eenvoudig tot complex. Als u een bedrijf in een andere tijdzone wilt bellen, kan snel de lokale tijd gecontroleerd worden om er zeker van te zijn dat de locatie geopend is. Ook voor het plannen van een zakenreis kan Copilot u snel en adequaat van bruikbare informatie voorzien.