Factor 2 op het terras

Het is een ongekend warme lente. De thermometer tikt inmiddels de 28 graden aan, en op menig kantoor is het op de werkplek net zo heet als buiten. Niet verwonderlijk dat veel flexwerkers ervoor kiezen om hun werk voort te zetten in de tuin of op het terras. Maar hoe kunnen zij veilig omgaan met bedrijfsgegevens en een datalek of hack voorkomen? Arnoud Smit van de afdeling beveiliging van DSE IT-Services biedt zijn expertise aan.

Goed beveiligd
Nooit doen als u op een terras wilt werken: gebruikmaken van de (gratis) wifiverbinding. Zet liever het 4G-netwerk van uw telefoon aan en zet deze in als hotspot voor de laptop. Een andere optie is gebruik te maken van een VPN-verbinding. U verzendt dan wel informatie via het wifinetwerk, maar deze informatie wordt door VPN versleuteld. De data kan daardoor “onderweg” niet gelezen worden door derden. Maak bijvoorbeeld gebruik van de VPN oplossing van DSE IT-Services.

Beter beveiligd
Zorg dat u, ook wanneer u op een terras werkt, veilig inlogt. Dit kan door middel van Two Factor Authentication. In theorie zijn er drie manieren om u te identificeren: door aan te tonen wie u bent (bijvoorbeeld uw vingerafdruk), wat u heeft (bijvoorbeeld een telefoon) en aan te geven wat u kent (bijvoorbeeld een wachtwoord). Two Factor Authentication houdt in dat u van twee van die drie eigenschappen gebruik maakt, meestal een wachtwoord in combinatie met een toestel. Een voorbeeld: u logt bij uw e-mailaccount in met uw wachtwoord, maar voordat u daadwerkelijk toegang krijgt moet u ook een code invullen die naar uw telefoon is verstuurd. Een hacker is niet in het bezit van uw telefoon, dus krijgt geen toegang.

Lees hier meer over beveiligde wachtwoorden.

Best beveiligd
DSE IT-Services adviseert klanten die vaak buiten de deur werken in de meeste gevallen ook gebruik te maken van een Remote Desktop Server. Dit is een server die op kantoor of in de cloud wordt geïnstalleerd en altijd aan staat. Door in te loggen op een Remote Desktop krijgt u toegang tot hetzelfde bureaublad en dezelfde applicaties en bestanden als op kantoor. Alle activiteiten die uitgevoerd worden spelen zich echter af op de server. Zodra uw laptop afgesloten wordt blijft er niets lokaal op de laptop staan. Alle bedrijfs- en persoonsgegevens blijven veilig binnen de kantoormuren. Zelfs als de laptop wordt gestolen is er geen sprake van een datalek omdat er lokaal geen bedrijfs- en persoonsgegevens staan opgeslagen.

Meer weten over wat DSE IT-Services u kan bieden om een zo veilig mogelijke digitale werkomgeving te creëren? Neem dan contact op met Jeroen Stet via info@dseit.nl of bel 0251-278990.