Ondersteuning Windows 7 stopt in 2020

Tot eind 2018 was Windows 7 het meest populaire besturingssysteem ter wereld. Ondertussen heeft Windows 10 het oudere besturingssysteem ingehaald en zal Microsoft vanaf 14 januari 2020 de ondersteuning voor versie 7 stopzetten.

Vanzelfsprekend zal Microsoft regelmatig met updates blijven komen voor Windows 10, maar voor Windows 7 zal hieraan een einde komen in 2020. Het in 2009 geïntroduceerde Windows 7 maakt na circa 10 jaar plaats voor Windows 10. Microsoft geeft het zelf als volgt aan op hun website:
‘Als deze periode van 10 jaar afloopt, beëindigt Microsoft de ondersteuning voor Windows 7 zodat wij onze investeringen kunnen richten op de ondersteuning van nieuwere technologieën en fantastische nieuwe ervaringen.’

Kom tijdig in actie
DSE IT-Services adviseert bedrijven tijdig in actie te komen om hun software te updaten. De ondersteuning op Windows 7 komt te vervallen en er geen updates meer voor dit besturingssysteem komen, nemen de beveiligingsrisico’s toe en is uw systeem kwetsbaar voor cybercrime. Stap dus op tijd over op Windows 10. Wij vertellen u graag welke stappen u het beste kunt nemen zodat uw IT-omgeving veilig is en veilig blijft.

Voordelen Windows 10
Bijkomende voordelen van Windows 10 ten opzichte van Windows 7 zijn onder meer:
– Snellere en soepeler werkende apps, applicaties en programma’s (Windows 10 gaat beter met de resources van de computer om);
– Ontwaken vanuit slaapstand is maar liefst 7 seconden sneller;
– Alle apparaten met Windows 10 zoals een pc, smartphone of tablet werken naadloos met elkaar samen. Via OneDrive is het mogelijk bestanden op te slaan en via ieder device weer op te vragen;
– Beter schalen voor terminal servers en 4k beeldschermen (hoge resolutie);
– Bij Windows 7 zit BitLocker vanaf de Ultimate en Enterprise versie inbegrepen, in Windows 10 al vanaf de Professional/Pro versie. Met behulp van BitLocker is het mogelijk de opslag volledig te versleutelen en voorkomt het onbevoegde aanpassingen in het besturingssysteem.

Voor meer informatie over het updaten van uw oude besturingssysteem naar Windows 10 kunt u contact opnemen met Frank Beentjes via sales@dseit.nl of bel naar 0251-278990.

Vorig bericht
Zo voorkomt u cybercriminaliteit
Volgend bericht
‘Internet of Things’ verkeersbord?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu