Zo voorkomt u cybercriminaliteit

Circa driekwart van alle Nederlanders is weleens getroffen door een vorm van cybercriminaliteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan phishing e-mails, malware op computers, ransomware of e-mail met daarachter een virus of spam.

Het is des te opvallender dat slechts de helft in actie komt. Deze resultaten komen uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek 2018 van Alert Online.

Werk en cybercrime
Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders zich verantwoordelijk voelen voor de online veiligheid thuis, maar op het werk vinden dat dit de taak is van de werkgever.

Maar juist in de werkomgeving laat het onderzoek zien dat bijvoorbeeld identiteitsdiefstal in de werksituatie is toegenomen. Circa de helft van alle werknemers onderneemt geen actie na getroffen te zijn door cybercriminaliteit op het werk.

Voorkomen beter dan genezen
Met name de virusscanner en automatische updates zijn gemeengoed bij de preventie van cybercrime. Andere maatregelen die genomen kunnen worden zijn bijvoorbeeld: tweestaps verificatie, ad-blockers, spyware scanner, biometrische beveiliging, vpn-verbindingen, web tracking blocker en een digitale wachtwoordenkluis.

Extra inzet politie
Dat cybercriminaliteit een groot probleem is blijkt ook wel uit een persbericht van 8 januari met het bericht dat politie-eenheid Oost Nederland dit jaar 26 nieuwe onderzoekers gaat aantrekken die zich volledig zullen gaan richten op digitale criminaliteit. Reden voor deze uitbreiding is het feit dat het aantal digitale misdrijven is toegenomen, terwijl het totale aantal misdrijven juist is afgenomen.

Onderschatting
Met name de onderschatting van de gevaren, het niet (tijdig) handelen en tekortschieten van preventieve maatregelen zijn zaken die meer aandacht verdienen binnen veel organisaties.
Jaarlijks worden steeds meer bedrijven het slachtoffer van digitale criminaliteit en dit is te voorkomen!

DSE IT-Services biedt de mogelijkheid een securityscan te laten doen. Hierbij brengen wij precies in kaart of uw organisatie de juiste maatregelen heeft genomen om cybercriminaliteit te voorkomen.

Voor meer informatie over de securityscan kunt u contact opnemen met Frank Beentjes via sales@dseit.nl of bel naar 0251-278990.

Vorig bericht
Biometrische camerabeveiliging
Volgend bericht
Ondersteuning Windows 7 stopt in 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu