Drie handige ICT gadgets voor op het werk en thuis

Voor dit artikel hebben wij niet per se de nieuwste items uitgekozen, maar zijn wij juist gaan kijken naar bruikbaarheid. Als resultaat hebben wij hier drie uiterst praktische items uitgelicht. Dus, zelfs al zoekt u misschien momenteel niets nieuws, lees gerust lekker door, misschien brengt het u op nieuwe ideeën!

‘Smart Writing System’ van Moleskine
Moleskine is een begrip in de werelden van onder andere accountmanagers en journalisten. Hun papieren planners en notitieboeken staan bekend om de slimme indeling en hoge kwaliteit. Maar tegenwoordig werken we meer en meer digitaal. Om met de tijd mee te gaan heeft Moleskine het Smart Writing System bedacht. Het is ze gelukt om een bijzonder intelligent product neer te zetten. Het werkt zo: de gebruiker schrijft zijn of haar aantekeningen met de Smart Pen van Moleskine op een van de ondersteunde boekjes. Gewoon met een pen op papier. Terwijl u schrijft neemt een camera in de punt van de Smart Pen uw aantekeningen op en worden deze via de app real-time zichtbaar op uw laptop, PC of tablet. Nadat u van de creatieve voordelen van pen op papier heeft kunnen genieten, kunt u daarna digitaal uw aantekeningen opslaan en later bijvoorbeeld verder uitwerken. Dit is een van de elegantste manieren om digitaal aantekeningen te maken, en dat voor een redelijke prijs.

Sony WH-1000XM4 wireless headset
Het is met goede reden dat deze draadloze koptelefoon van Sony de nummer één plek pakt in veel recensie lijstjes. Het is namelijk een goede allrounder. Wat maakt hem zo goed? De WH-1000XM4 heeft: voelbaar goed geluid tegen een goede prijsstelling (hier later meer over), zit zeer comfortabel, heeft een lange batterijduur, bevat een innovatief noise canceling systeem en heeft nog een tal van handige extra features. De prijs van € 300,- plaatst ‘m in het hogere segment voor draadloze koptelefoons. Ondanks dit  prijskaartje heeft Sony een product neergezet wat zijn competitie omver blaast. Het belangrijkste aspect, de geluidskwaliteit, is van de WH-1000XM4 beter dan of gelijk aan andere koptelefoons rond dezelfde prijs. 

Wanneer gekeken wordt naar de overige opties van de koptelefoon, vallen de batterijduur en het unieke noise canceling systeem van de Sony het meest op. De batterijduur varieert van 30 tot maximaal 200(!) uur (afhankelijk van gebruik). Maar de echte ‘flagship feature’ van deze koptelefoon is de actieve noise canceling. Buiten dat het effectief is (stil is behoorlijk stil) heeft het ook meerdere instellingen. 

Bijvoorbeeld voor gebruik buitenshuis of het zitten achter een bureau. In deze verschillende situaties worden verschillende soorten geluiden weg gefilterd. Ook herkent hij automatisch wanneer de drager een gesprek voert en zal hij dan het geluid dempen. Het is dus niet nodig om de koptelefoon af te zetten voor korte conversaties. Om al deze redenen staat de Sony WH-1000XM4 dus bekend als de beste allround draadloze koptelefoon en is een perfecte stille oplossing voor kantoor- en thuiswerkers. 

HP ZBook Fury G7 laptop
HP heeft onlangs een nieuwe serie laptops geïntroduceerd voor de zakelijke gebruiker. Wij weten uit ervaring dat de laptops van HP betrouwbaar zijn en door veel van onze klanten gebruikt worden. Het meest in het oog springende model is de ZBook Fury G7. Dit is een zeer krachtige laptop die verkrijgbaar is als 15,6” en 17,3” model. Dit mobiel werkstation is de dunste en meest krachtige die HP in zijn assortiment heeft. De Fury heeft enorm veel uitbreidingsmogelijkheden voor ieder die het maximale uit dit werkpaard wil halen. Door het gebruik van de Intel® Core™ i9 processor is multitasking geen enkel probleem. Programma’s van bijvoorbeeld Autodesk of Adobe draait deze laptop zonder moeite. Het interne geheugen kan uitgebreid worden tot maar liefst 128 GB. Sluit de ZBook Fury G7 aan op het HP Thunderbolt Dock en het is mogelijk om bijvoorbeeld twee externe monitoren met 4K resolutie aan te sluiten. Deze laptop is 29% lichter dan de vorige generatie en heeft een hogere performance. Mobiliteit en kracht gebundeld in een ultiem werkstation; de HP ZBook Fury G7. 

Meer weten over handige ICT producten binnen uw organisatie? Neem dan contact op met één van onze medewerkers door te mailen naar sales@dseit.nl of bel naar 0251-278990. Wij helpen u graag!

Vorig bericht
Interview Menno Weij; De juridische kant van technologie
Volgend bericht
DSE WordPress Secure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu