Had u dan geen back-up?

Het zal maar gebeuren; u opent een dossier, zou graag nog even wat oudere documenten willen inzien, maar deze zijn niet meer beschikbaar. Nooit meer, want het is overschreven door nieuwere bestanden. Het lijkt een sullige casus die niet zo snel realiteit zal worden. Maar niets is minder waar: het gebeurde met de dossiers van het Albert Schweitzer-ziekenhuis. Van ruim 200.000 patiënten zijn dossiers overschreven. Die bevatten samen ongeveer een half miljoen oude digitale bestanden die permanent gewist zijn. 

Hoe heeft dit kunnen gebeuren en had het ziekenhuis dan geen back-up?

Voor het ziekenhuis ging het mis toen ze moesten overstappen van papieren dossiers naar elektrische. Alleen actuele gegevens werden overgezet naar de digitale omgeving en wat niet meer nuttig werd bevonden voor behandeling ging niet mee naar het EPD. Wel werden deze bestanden gearchiveerd, omdat ze volgens de wet twintig jaar bewaard moeten blijven. Door een verkeerde instelling werden inactieve documenten overschreven door nieuwere bestanden met dezelfde bestandsnummers. Het ziekenhuis had wel een back-up, maar door die foutieve instelling kon het gebeuren dat de bestanden definitief gewist werden. 

Hoe beschermt u uw bedrijf tegen dit soort gevallen?

Voor de oude bestanden van het Albert Schweitzer-ziekenhuis is het over en uit. Die kunnen niet meer opgediept worden, maar we kunnen hier wel een les uit leren. Het goed instellen van een back-up is net zo belangrijk als het hebben van een back-up. Het wordt vaak gezien als kostenpost, maar IT is tegenwoordig zo essentieel voor een bedrijf dat deze investering zich altijd terugbetaalt. Met onze expertise en ruime keuze aan pakketten worden alle zaken aangaande IT uit handen genomen. Zo kunt u, maar ook uw werknemers, zich focussen op andere werkzaamheden binnen uw bedrijf. 

DSE D-Safe Services

Al eerder genoemd, maar een back-up hebben van alle data is van groot belang. Misschien dat het zelfs nog veiliger voor u voelt met een dubbele back-up. Dat kunnen we u bieden met onze DSE D-Safe Services. Daarmee heeft u een back-up op twee gescheiden datacenters. Mocht er zich iets voordoen, dan is alle data alsnog online beschikbaar en kan iedereen verder met de werkzaamheden. 

DSE D-Safe Back-up Services 

We bieden ook onze kwaliteitsdienst DSE D-Safe Back-up Services aan. Met deze service worden uw bestanden automatisch opgeslagen via internet en veilig op een dataserver van DSE bewaard. Bij calamiteiten met bijvoorbeeld uw harde schijf, kunt u eenvoudig al uw bedrijfsinformatie via het internet terughalen en de werkzaamheden oppakken.

DSE IT-Services biedt verschillende pakketten, maar we houden het graag eenvoudig voor u. Mocht het zo zijn dat deze pakketten toch niet helemaal binnen uw bedrijf passen dan hoeft dat niet het einde te zijn. Graag gaan wij met u in gesprek om tot een IT-pakket op maat te komen. Op deze manier kunnen we u altijd een passende oplossing aanbieden. Voor meer informatie of het aanvragen van een gesprek kunt u onze medewerkers bereiken via sales@dseit.nl of bel 0251-278990.

Vorig bericht
Haal IT-problemen uit het frustratiehoekje
Volgend bericht
Wachtwoord vergeten? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.