To AI or not to AI

De AI-tools vliegen ons om de oren deze dagen, maar wat is werkelijk een interessante tool en welke kunt u gebruiken? Zoals u gewend bent van DSE IT-Services zetten we graag met regelmaat een overzicht van interessante gadgets voor u klaar. Deze keer hebben we een overzicht van drie interessante AI-tools.

Goed geschreven teksten met AI

Deze kunt u bijna niet gemist hebben, maar een bekende AI-tool voor teksten is ChatGPT. Eind vorig jaar kwam deze tool veel in het nieuws, zowel positief als negatief. Diverse grote bedrijven maken al gebruik van deze handige tool en niemand die dat in de gaten heeft. Het negatieve geluid kwam vooral van scholen. Leerlingen zouden dat mooie stuk voor geschiedenis zomaar via ChatGPT verkregen kunnen hebben. Niemand die het met zekerheid kan zeggen en de leerlingen? Die zijn blij met goede cijfers. Maar is ChatGPT ook iets voor uw bedrijf? 

Dat kan zeker. Zo kan ChatGPT u bijvoorbeeld helpen bij het schrijven van blogs of andere content. De tool kan met een aantal opdrachten een mooi stuk tekst voor u uitschrijven die u bijna direct kunt overnemen op uw website. Wel een kanttekening er komen regelmatig feitelijke onjuistheden in voor. Dus het is wel belangrijk dat u na het genereren van content via ChatGPT de feiten een check geeft. Naast het maken van content kan deze tool ook teksten samenvatten. Heeft u een lange mail binnengekregen, dan kunt u deze via ChatGPT tot een overzichtelijke tekst laten samenvatten zodat u en uw collega’s een duidelijker overzicht krijgen van de inhoud. 

De geavanceerde beeld AI-tool Midjourney

Niet alleen is er AI voor het schrijven van teksten. Al langere tijd wordt het namelijk ook gebruikt om beeldmateriaal te maken. Zo kunt u met de tool Midjourney de mooiste afbeeldingen creëren. Geef de tool een zoekopdracht en er zal een ‘foto’ of visual verschijnen die nog nooit eerder gemaakt is. En ja, deze afbeeldingen kunt u ook binnen uw bedrijf, website, bedrijfskleding, etiketten en noem het maar op gebruiken. Er zit namelijk geen copyright op deze afbeeldingen, een illustrator of designer is er nooit aan te pas gekomen. 

Wel hebben een een aantal kunstenaars een rechtzaak aangespannen tegen o.a. Midjourney in verband met het niet respecteren van auteursrecht. Het algoritme achter de AI-tools baseren hun uitkomsten op wat zij online kunnen vinden. Veelal is dit gemaakt door iemand als een kunstenaar of tekstschrijver. Van de gevonden resultaten maken AI-platformen ‘eigen’ en ‘nieuwe’ content. 

Ook bij DSE IT-Services wordt gebruikgemaakt van AI

In het interview met onze directeur Phil Jonkhart kunt u hier alles over lezen.
En niet alleen DSE IT-Services, ook bij zusterbedrijf 10FORIT weten ze alles over de inzet van artificial intelligence.

Beide bedrijven zijn al jaren bezig met AI. Zo was 10FORIT een van de eerste bedrijven in Nederland die AI gebruikte in hun omnichannel communicatiediensten.

Een aantal taken van een klantenservice kunnen door producten van 10FORIT overgenomen middels AI. Repeterende vragen komen namelijk veel voor op een dergelijke afdeling. Dit kan voor de werknemer aanvoelen als sleur: dag in dag uit dezelfde vragen beantwoorden is voor niemand motiverend. Door middel van AI kunnen deze standaard vragen beantwoord worden en kan degene van de klantenservice zich richten op complexere zaken. Werk wordt niet weggenomen, maar juist aantrekkelijker gemaakt voor de medewerkers. 

Meer weten over AI?

Wilt u meer weten over AI-tools die voor uw bedrijf van toepassing kunnen zijn? Of heeft u liever wat extra informatie over hoe AI in zijn werk gaat? Dan kunt u altijd contact opnemen met met onze medewerkers via sales@dseit.nl of bel 0251-278990.