Beveilig voor uw leven! Hoe u hackers voorblijft

Er is een reële kans dat u een keer te maken krijgt met een hack. Veel ondernemers en zzp’ers denken dat het ze niet zal overkomen, maar inmiddels is de vraag niet óf u wordt gehackt, maar wanneer. En veel bedrijven die zo’n hack meemaken, kunnen dat niet aan. Met het verdwijnen van uw data of het stilstaan van uw bedrijf, ontstaat er een grote kostenpost. Maar er is iets aan te doen, wist u namelijk dat u hackers een stap voor kunt blijven

Blijf up to date

Misschien heeft u geen zin om alweer de volgende update voor de software op uw computer te installeren. Maar deze zijn er natuurlijk niet voor niets. Met een update komt vaak extra beveiliging tegen de nieuwste ontwikkelingen in hackersland. Om ervoor te zorgen dat uw data en bedrijfsnetwerk mooi achter gesloten deuren blijft voor ongewenste gasten, is het dus belangrijk om de software op uw computer up to date te houden.
We begrijpen best dat dit binnen een bedrijf met meerdere personeelsleden een behoorlijke taak kan zijn. Wilt u dit liever uitbesteden? Neem dan contact met ons op via sales@dseit.nl

Zowel thuis als op kantoor veilig werken

De traditionele werkplek, op kantoor, moet goed beveiligd worden, maar andere werkplekken ook. Tegenwoordig werken we met z’n allen veel vaker vanuit de cloud. Een ideale oplossing om onderweg of bij klanten ook de juiste bestanden bij de hand te hebben. Naast dat men de computers goed beveiligt en de software up to date houdt, is het ook essentieel om de cloud goed te beveiligen. Een beveiligde verbinding met het netwerk zorgt ervoor dat zowel op kantoor als op een andere werkplek met een gerust gevoel gewerkt kan worden. Tevens is het zo dat met werken in de ‘cloud’ ingesteld kan worden dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben. Er zijn verschillende manieren om op deze manier te werken: volledig of hybride. DSE IT-Services levert dan ook clouddiensten op maat en heeft voor ieder bedrijf een passende oplossing. 

Er is meer nodig dan alleen een goed wachtwoord

Uiteraard is een sterk wachtwoord belangrijk, maar er is meer dan alleen een goede beveiliging nodig om uw data te beschermen. Weet u bijvoorbeeld wat social engineering is? Dit is een manipulatietechniek, gebruikt door hackers om aan uw persoonlijke informatie te komen. Mensen worden misleid en overtuigd om informatie te delen of toegang te verlenen tot systemen om zo bij de gewenste data te komen. Deze misleiding kan in de vorm van een sms, telefoontje, social media bericht, maar ook als e-mail binnenkomen. Een snoezige afbeelding of een aangrijpend verhaal kan er zomaar voor zorgen dat u per ongeluk klikt op een link met flinke gevolgen. Weten waar u op reageert is dus ook belangrijk om hackers voor te blijven. Een awareness-training kan helpen om deze bewustwording te vergroten.

Hierin worden u en uw medewerkers uitgelegd hoe gevaren te herkennen en preventief te handelen.

Wie doet uw ICT Onderhoud?

Een eigen ICT afdeling, ICT uitbesteden of een hybride oplossing om uw zaak veilig te houden. Wat uw keuze ook is, zorg dat u zeker weet dat uw ICT infrastructuur veilig is en onderhouden wordt. Onderhoud is een belangrijk punt in het tegengaan van cyberaanvallen. Hackers weten helaas wel raad met een systeem dat geen onderhoud heeft gehad. Het uitbesteden hiervan kan voor uw bedrijf de zorgen over beveiliging, software-updates, spam en het behoud van een veilige werkplek wegnemen. Én, goed onderhoud zorgt er ook voor dat u hackers voor blijft! DSE IT-Services biedt hiervoor kant-en-klare onderhoudspakketten, maar ook ICT-beheer op maat. 

In de aanval!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om met uw bedrijf de hackers voor te blijven? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. U kunt ons bereiken via sales@dseit.nl of bel 0251-278990.

Vorig bericht
Waarom het slim is om te investeren in internetveiligheid
Volgend bericht
Windows Copilot vs Google Gemini vs ChatGPT, wie is de beste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.