Nog meer mogelijk met Windows 11 na 24H2 update

In 2024 zal Microsoft Windows een update doorvoeren van hun huidige besturingssysteem (11). Geen Windows 12 dus dit jaar, maar wel nieuwe functionaliteit die voor u als gebruiker of voor uw organisatie interessant zijn. In dit artikel gaan wij hier verder in op wat deze update voor u te bieden heeft.

Voor wie is overgestapt van een oudere Windows versie naar 11, zal gemerkt hebben dat de overgang soepel is verlopen. Visueel ziet het er iets anders uit bij het opstarten, maar met wat eenvoudige tweaks is het mogelijk om het zo in te richten dat het eruitziet zoals we gewend waren. Maar de nieuwe looks brengen ook voordelen met zich mee en het duurt niet lang voordat u gewend bent aan de nieuwe vormgeving. Windows 11 werd in oktober 2021 geïntroduceerd en kende al diverse updates. 

Windows 11 24H2-update

Wanneer de update precies beschikbaar zal zijn dit jaar is nog niet bekend, maar er zijn al wel details van de update bekend. Zo zal Microsoft ‘hot patching’ in deze update meenemen. Dat houdt in dat gebruikers of IT-afdelingen updates kunnen installeren zonder dat opnieuw opstarten noodzakelijk is. Helaas geldt dit nog niet voor grote updates, maar kleinere updates kunnen dus geïnstalleerd worden zonder opnieuw te hoeven opstarten. Voor u als gebruiker en voor uw collega’s betekent dit natuurlijk tijdswinst. Ondanks dat opnieuw opstarten tegenwoordig niet zoveel tijd kost, loopt het met veel medewerkers snel in de cijfers qua tijdsinvestering. Een optimalisatieslag in efficiency dus.

Windows Copilot

Windows Copilot was in de vorige update al toegevoegd aan Windows 11. In de Windows 11 24H2-update, zal Copilot voordelen bieden aan individuele gebruikers en is ook waardevol voor zakelijke teams. Deze geavanceerde AI assistent is ontwikkeld om de productiviteit te verhogen en de samenwerking te verbeteren door middel van slimme functies en naadloze integratie. Voor zakelijke gebruikers biedt Copilot verschillende voordelen, waaronder verbeterde samenwerking tussen teamleden, gemakkelijke uitwisseling van informatie en gezamenlijk projectwerk via verschillende communicatiemiddelen.
Het kan ook concepten genereren voor inhoud van documenten, alternatieve formuleringen suggereren voor wat u heeft geschreven en afbeeldingen voorstellen en invoegen. Het kan zelfs op basis van een Word-document een PowerPoint-presentatie maken.
Hier speelt efficiency ook een belangrijke rol. En voor wie niet enorm creatief is binnen de diverse Microsoft oplossingen, biedt de 24H2-update een welkome oplossing.

Meer grafische kracht door Windows 11 24H2 update

Voor de zakelijke markt is dit een bijzonder prettige eigenschap van de nieuwe 24H2 update van Microsoft. Door verbeterde prestaties door deze update neemt de grafische rekenkracht toe. Bij grafische taken die veel rekenkracht eisen, zoals 3D, video of simulatie, zal dit positief uitpakken. Minder tijd voor bewerkingen of meer aankunnen.
Bijkomend voordeel voor iedereen die ook weleens games speelt op de zakelijke laptop, ook daar is voordeel door de Windows update. Games kunnen nu gespeeld worden op grotere framerates en zien er ook beter uit.

Met alle updates die Windows 11 al gehad heeft en deze 24H2 update heeft Microsoft laten zien dat ze er alles aan doen om de efficiency van de zakelijke gebruiker en de kwaliteit van het werk te willen verbeteren. Voor wie nog op oudere besturingssystemen werkzaam zijn, is dit een mooi moment om overstap te maken naar Windows 11. DSE IT-Services kan u hierbij helpen en adviseren.
Wist u al dat Windows per 14 oktober 2025 stopt met Windows 10? Een bijkomend voordeel van overstappen naar Windows 11 is dat de ondersteuning hiervan de komende jaren gegarandeerd is zodat u veilig kunt blijven werken en gebruik kunt maken van alle nieuwe toepassingen. 

Meer weten over updaten naar Windows 11 24H2? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via sales@dseit.nl of bel 0251-278990.

Vorig bericht
Optimale IT-kennis binnen organisaties verbetert de resultaten
Volgend bericht
Oei, ik groei! Drie soorten ICT-groeipijnen in bedrijven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.