Optimale IT-kennis binnen organisaties verbetert de resultaten

Wist u dat wanneer de IT-kennis binnen uw organisatie verbeterd wordt, de bedrijfsresultaten ook gaan groeien? Uit onderzoek naar de Cloud- en IT-vaardighedenkloof is gebleken dat 95% van de beleidsmakers de impact van het tekort aan cloudvaardigheden binnen het team voelt. Tijdens het onderzoek werd de mening van 500 IT-beleidsmakers uit de UK, Benelux, Noord-Amerika en Australië meegenomen. Waarschijnlijk is dit resultaat het gevolg van de continue evolutie die de cloud ondergaat en de vraag naar capabele IT-professionals groot blijft. Maar de respondenten hebben vertrouwen in de toekomst en zijn van mening dat bij het vergroten van de ICT-kennis de bedrijfsresultaten flink kunnen groeien. Een aantal tips om deze kennis te vergroten.

Schakel hulp in van IT-expert

Op veel vlakken moeten we om hulp vragen, en de een is daar beter in dan de ander. Maar als bedrijfsresultaten gaan lijden onder het gebrek aan hulp, is het verstandig om deze toch in te roepen. Organisaties die dus worstelen met de juiste kennis omtrent ICT, worden dan ook geadviseerd om hulp in te schakelen van IT-experts. Heeft u een IT-partner die u kan helpen met deze zaken, dan zet u al een stap in de goede richting. Maar het aantrekken van een expert is niet het enige wat u kunt doen. 

Goede IT-beveiliging verkleint risico’s

Niet alleen hulp inschakelen is een manier om ICT-expertise in huis te halen, ook beveiligen is een manier om de negatieve impact te verkleinen. Uit het onderzoek bleek dat 43% van de respondenten bemerkte dat de organisatie moeite heeft met beveiliging en compliance. Het op orde houden van deze twee is van groot belang. Wij kunnen dit niet vaak genoeg benadrukken. Regelgeving en beveiliging van software en de cloud is essentieel voor ieder bedrijf. Niet alleen is het van belang, het heeft ook een positieve invloed op het bedrijf. 

Groeien met IT-expertise

Wanneer bedrijven de IT-zaken op orde hebben is de kans op bijvoorbeeld een cyberaanval kleiner, daarnaast kan er groei gerealiseerd worden. Zo kunt u met meer ICT-kennis zorgen voor efficiëntere processen en workflows. Maar ook klantinteracties en personalisatie kunnen geoptimaliseerd worden met meer kennis van zaken. DSE IT-Services kan u bijvoorbeeld helpen met het digitaliseren van deze processen. Tevens kunnen wij u helpen met het opzetten van een geschikte cloudomgeving. Zo kunnen alle werknemers binnen uw bedrijf op elke locatie aan de slag, worden de communicatielijnen korter en kunnen overleggen op een efficiëntere manier gehouden worden. 

IT-beslissers hebben vertrouwen in de toekomst

Uit recent onderzoek komt naar voren dat het overgrote deel van de IT-besluitvormers alle vertrouwen heeft in de toekomst. Zo zijn ze van mening dat de cloudvaardigheden binnen hun organisatie de komende jaren zullen verbeteren. Zo’n 87% gelooft zelfs dat het de komende vijf jaar zal verbeteren. Investeren in cloud managed services zien zij in de tussentijd als dé sleutel tot succes. Het zal zelfs een prioriteit zijn, laat 93% van de respondenten weten. Cloud managed services zal de productiviteit wereldwijd met maar liefst 156% verhogen, aldus de respondenten. 

Door IT de productiviteit van uw bedrijf verhogen?

Heeft u interesse in een van de diensten van DSE IT-Services en wilt u bijdragen aan die wereldwijde groei van 156%? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via sales@dseit.nl of bel 0251-278990.

Vorig bericht
Meer bedrijven verduurzamen IT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.