Veelgelezen artikelen in onze nieuwsbrieven in het verleden zijn items over innovaties binnen de techwereld. Op dit moment komen de grote spelers met producten die de moeite waard zijn om over te schrijven. Hieronder gaan wij er dieper op in, zodat u kunt bepalen of deze producten en/of diensten iets voor u zijn.
Samsung Galaxy Ring
Wij beginnen met de Samsung Galaxy Ring dat op dit moment nog niet op de markt is. Wel is er al een en ander over bekend. Zo zal de ring in diverse kleuren verkrijgbaar zijn, zoals; zilver, goud en zwart. Na het opladen van de Galaxy Ring zou hij een aantal dagen operationeel moeten zijn. Vanzelfsprekend kan de ring ook decoratief gedragen worden, maar dat is niet de essentie van deze gadget.
Werken en/of ondernemen kan af en toe best stressvol zijn en dan is het fijn om je gezondheid te kunnen monitoren. Laat dit nu precies hetgeen zijn waar de Samsung Galaxy Ring op focust. Zo geeft de ring gebruikers een vitaliteitsscore aan de hand van activiteit, hartslag en slaap. Daarnaast kan de ring de ademhaling monitoren. Net als bij het ecosysteem van Apple zorgt ook Samsung ervoor dat diverse devices binnen hun assortiment kunnen samenwerken. Samsung topman Hon Pak geeft aan dat hij een toekomst ziet waarbij verschillende apparaten van het merk samenwerken. Zo kunnen de Samsung Galaxy Ring, smartphone, watch en bijvoorbeeld slimme koelkast samen de gezondheid van de gebruiker in kaart brengen. Dit opent hiermee de weg naar een gezondere levensstijl.
Microsoft is met alle producten in het assortiment nog steeds een van de grootste spelers op IT-gebied in de wereld. Het kan ook niet anders dat het bedrijf hierdoor een voortrekkersrol vervult op gebied van innovatie. Hieronder gaan we dieper in op CoPilot en Bing. Nieuw zijn deze niet, maar wel vernieuwd en de moeite waard om hier dieper op in te gaan.
Nieuwe versie van Microsoft CoPilot en Bing
Laten we voor deze bij het begin beginnen. Wat zijn Bing en CoPilot eigenlijk? Dan is het handig om meteen ook Microsoft Edge hierin mee te nemen. Microsoft Edge is een veilige en snelle webbrowser. Met een ingebouwde ad-blocker, wachtwoordmanager en PDF-lezer, is het een zeer uitgebreide webbrowser. Bovendien gebruikt het Bing als standaardzoekmachine, waardoor u kunt zoeken terwijl u surft op het web.
Dus binnen de webbrowser Edge voer je bijvoorbeeld www.dseit.nl in en in Bing zoek je op DSE IT-Services. Bing zal dan onze website vinden, met daarnaast nog andere interessante informatie over ons bedrijf.
CoPilot is in drie varianten te verkrijgen: CoPilot, CoPilot Pro en CoPilot voor Microsoft 365. Het is een productiviteitstool om snel documenten op te stellen of samen te vatten, afbeeldingen te maken of om mee te chatten met behulp van tekst, spraak of afbeeldingen. ChatGPT’s versie van Microsoft (die trouwens ook geïnvesteerd heeft in ChatGPT).
Nu u de context kent, gaan we dieper in op wat nu precies de vernieuwingen zijn. Zo maakt Bing veel meer gebruik van AI. In die zin komt het qua functionaliteit behoorlijk in de buurt van CoPilot. Zo kan Bing afbeeldingen genereren, teksten schrijven of verbeteren, maar dat allemaal op de manier die u wenst. Heeft uw collega een tekst geschreven die inhoudelijk goed is, maar qua tone of voice niet past bij uw organisatie, vertel het Bing en de zoekmachine past het aan.
CoPilot is dé AI-tool van Microsoft en de grote vernieuwing is dat hier nu ook een Pro versie van verkrijgbaar is. Hier is gebruik van te maken door een abonnement op CoPilot Pro te nemen. Met deze tool kunt u teksten schrijven of verbeteren, programmeren en kennis vergaren. Door het abonnement kan de tool gebruikt worden in het Microsoft 365 pakket en is te gebruiken in zowel een Windows-omgeving als Apple. Goed om te weten is dat Pro gebruikers voorrang krijgen bij het gebruik van de nieuwste AI-modellen. In het kader van productiviteit en zelfvoorzienend zijn biedt Microsoft u de tools om hierin slagen te maken.
AR in 2024 met Samsung en Apple
Zoals AI nu helemaal hot is, was augmented reality (AR) dat een paar jaar geleden ook. Daarna werd het stiller rondom AR. Maar met de komst van de Apple Vision Pro en Samsung XR krijgt AR een nieuwe boost.
Om te beginnen met de Apple Vision Pro. Wat mooi is aan deze uitvoering van Apple is dat de digitale inhoud perfect matched met de omgeving waar u bent. Zo ziet u bijvoorbeeld de schaduw in een ruimte ook terug in het venster van bijvoorbeeld een widget of app.
Zo bent u dus gewoon in de ruimte, zonder ervan afgesloten te zijn.
In de basis kunt u zeggen dat u met de Vision een Mac, IPad, of IPhone op uw hoofd zet. Het werkt geheel zelfstandig en u kunt het inrichten zoals u zelf wenst. Wilt u een toetsenbord of muis aansluiten? Geen probleem; navigeer zoals u dat op uw computer zou doen. De prijs is pittig met zo’n 3500 dollar, maar de reviews zijn tot op heden positief en geven aan dat de Vision Pro een gamechanger is op het gebied van AR. Op dit moment is de AR ‘skibril’ nog niet verkrijgbaar in Nederland (wel in de VS).
Samsung heeft de ontwikkeling van hun AR-bril versneld vanwege de komst van de Vision Pro van Apple. Bij de ontwikkeling van Samsung’s XR, zo heet hun AR-bril, is Google betrokken. Het Amerikaanse bedrijf is verantwoordelijk voor een nieuw besturingssysteem voor de bril van Samsung. Ook de XR maakt gebruik van een gemixte realiteit door middel van kleurencamera-sensoren. De bril is uitgerust met twee RGB-camera’s, vier volgcamera’s, een full-color passthrough functie en dieptesensor. Wanneer de Samsung XR in Nederland verkrijgbaar is, is op dit moment nog niet bekend, wel weten we dat de XR rond de 3500 euro zal gaan kosten.
De strijd kan dus weer ouderwets losbarsten. Wij weten zeker dat voor beide producten een doelgroep te vinden is. Zowel in privé als zakelijk gebruik.
Meer weten over handige innovatieve toepassingen binnen uw bedrijf? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via sales@dseit.nl of bel 0251-278990.