Duizendpoot Remco van Musscher als nieuwe sales medewerker bij DSE IT-Services

1 november is een spannende dag voor Remco van Musscher. Na 15 jaar ondernemerschap kiest hij voor de ‘veilige’ haven van werknemerschap bij DSE IT-Services. Collega’s om mee te bomen, hij geeft aan daar naar uit te kijken en heeft het ook gemist. Dan kom je bij DSE in warm bad.

Remco: “Meteen vanaf de eerste dag is het erg prettig en ik krijg er energie van. Er hangt een positieve vibe binnen het bedrijf. En als ik een vraag heb, wordt ook tijd genomen voor het antwoord. Iedereen staat open voor feedback en suggesties en dat is handig, omdat ik dan bij bepaalde projecten al mee kan denken in een vroege fase.” Remco is aangetrokken voor new business en houdt zich specifiek bezig met acquisitie. Dat betekent dat hij bij prospects langsgaat, de behoefte inventariseert en bekijkt waar DSE IT-Services waarde kan toevoegen.
“Ik geloof niet zo in een commercieel verhaal. Interesse en passie vind ik veel belangrijker. Hoe kun je een ondernemer helpen verder te komen met zijn of haar bedrijf. Wat gaat goed en wat gaat niet goed en waar zie je jezelf over vijf jaar.

Een tijdje terug had ik bijvoorbeeld een gesprek met een bedrijf dat bewust geen back-ups maakte. De data zat niet in de eigen omgeving, maar alles gebeurde in de cloud via SaaS. Denk bijvoorbeeld aan de boekhouding. Wie ben ik dan om een dienst vanuit ons erdoorheen te duwen. Ze weten wat ze doen en dit was voor hen prima. Wellicht niet commercieel gedacht, maar wel het beste voor de klant.”

DSE IT-Services in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht

DSE IT-Services heeft klanten in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. Dat is volgens Remco bewust zo omdat medewerkers dan snel ter plaatse kunnen zijn in het geval van calamiteiten.
Nu zit de voormalig ondernemer dus bij DSE en helpt bedrijven met IT-vraagstukken in diverse provincies.
“Ik heb 15 jaar een bedrijf gehad en heb heel veel verschillende werkzaamheden gedaan. Uiteindelijk werd ik marketeer en was gespecialiseerd in de optimalisering van het marketingproces. Het meest recente was het opzetten van een hotelconcept. Indeling van de kamers, huisstijl etc. Het hele plaatje moest kloppen. Maar ik was op een gegeven moment wel klaar met alles alleen te moeten doen. Met zzp’ers probeerde ik wel samenwerkingen op te zetten, maar dat werkte niet optimaal voor mij. Ik wilde meer focus, want dan presteer ik optimaal.”

“De mogelijkheid werd mij geboden om eigenaar te worden van een hotel. Maar daar lag mijn ambitie niet. Online ben ik gaan zoeken naar geschikte vacatures en ben toen bij toeval terechtgekomen bij de functie van DSE IT-Services. Ze waren op zoek naar iemand uit de omgeving IJmond.
Uiteindelijk is voor mij gekozen, juist vanwege mijn ondernemersachtergrond en omdat ze het idee hadden dat ik wel snel de weg binnen IT zou vinden. En dat klopt wel. Ik heb best wat technische kennis in huis, maar ben natuurlijk geen engineer. Met name weten wat wel en niet kan. Zoals bijvoorbeeld licenties. Daar zit best wat verschil in en dan moet ik de kennis van in huis hebben.”

IT als essentieel en bepalend onderdeel van bedrijven

Veel ondernemers denken bij hun bedrijf misschien niet aan IT als essentieel en bepalend onderdeel van hun organisatie. We vroegen Remco zijn mening hierover.
Remco: “Je kunt niet zonder en hebt bijna geen bestaansrecht zonder IT. Uitgezonderd bepaalde sectoren wellicht. Kijk alleen maar naar het beheren van je site, boekhouding, bankieren en bewaren van data.
Op het moment dat je IT-zaken goed voor elkaar hebt kan je ook een voorsprong op je concurrent nemen. Als het goed geregeld is, heb je er eigenlijk geen omkijken naar en werk je ook efficiënter als organisatie. Bedrijven waar IT is geregeld en geoptimaliseerd, worden niet geremd door trage computers of langdurige storingen. En met ontwikkelingen op het gebied van AI, zoals bij Microsoft Copilot, zorgen deze ervoor dat je als bedrijf nog efficiënter kan werken.
Meer weten over de mogelijkheden van AI binnen uw bedrijf? Neem contact op met Remco voor meer informatie via remco@dseit.nl.

IT security vaak onderbelicht

Remco heeft als sales natuurlijk veel contact met prospects. Wij vroegen hem aan te geven wat hem opvalt in deze gesprekken. 
“Op gebied van IT-security kunnen veel organisaties een verbeterslag gebruiken. Onlangs had ik een gesprek bij een prospect en bleek dat er zelfs geen firewall aanwezig was. De deur staat dan wagenwijd open en dat wil je als bedrijf niet. Bewustwording voor wat er kan gebeuren als het een keer fout gaat. Daar probeer ik mensen in mee te nemen. Met de juiste IT-security maatregelen kan je door preventie voorkomen dat je onderneming ernstig getroffen wordt. 

Het is niet de vraag of je een keer getroffen wordt, maar wanneer, als je niets doet.”

Iedereen bij DSE IT-Services heeft iets met IT. Hier ligt onze interesse en passie. Wij vroegen Remco op welke manier hij tegen IT aankijkt.
“Natuurlijk heb ik iets met IT. Het is zo enorm vervlochten met onze samenleving en heeft ons veel gebracht. Gesprekken voeren met ondernemers over hoe hun IT is ingericht vind ik mooi. Elk bedrijf doet dat weer anders. Binnenkort heb ik een gesprek met een scale-up over hun IT en dan vind ik het mooi om te horen hoe zij hierover hebben nagedacht.

Onze branche verandert razendsnel. Voorheen kocht je van alles met betrekking tot IT. Tegenwoordig is het veelal lease of een abonnement. De IT-markt verandert. Er wordt vooral ingespeeld op de behoeften die bedrijven hebben. Zo is artificial intelligence prachtig, maar hoe zet je het in voor jouw bedrijf? Welke keuzes maak je en hoe richt je het in. Als ondernemer wil je daar misschien niet te veel over nadenken, maar wij wel, en zijn hier gespecialiseerd in. Laat ons de IT maar regelen en zo kunnen ondernemers doen wat ze het liefste doen. Ondernemen!”

Heeft u een vraag naar aanleiding van dit interview of wilt u een keer kennismaken met Remco? Mail of bel hem gerust via remco@dseit.nl of bel naar 0251-278 990.

Vorig bericht
Cybercrime onder de loep
Volgend bericht
Vacature Accountmanager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.