Full Service zonder zorgen

Tom Fijnvandraat is 7 jaar geleden als stagiair tijdens zijn HBO studie informatica begonnen bij DSE IT-Services. Na een tijdje gewerkt te hebben als tweedelijns engineer is Tom vandaag de dag Service Engineer ICT en projectmanager bij DSE IT-Services. In dit artikel legt hij uit hoe een Full Service overeenkomst werkt en op welke wijze deze een organisatie kan helpen bij het voorkomen en oplossen van ICT problemen. 

“De eerste kennismaking met onze klanten is veelal n.a.v. een calamiteit. Er is een storing qua hardware, software of in de cloud en wij worden gebeld om het snel op te lossen. Nadat het probleem is opgelost proberen wij deze klanten te overtuigen van het nut van een Full Service overeenkomst. Niet omdat dit voor ons beter is, maar juist omdat het veel problemen voorkomt bij de klant en een hoop zorgen rondom ICT wegneemt.”

Vaste prijs per medewerker
Tom vervolgt, “Per medewerker brengen wij een vast bedrag per maand in rekening. Of je nu één of 10 keer belt maakt niet uit, je betaalt niet meer dan het afgesproken bedrag. Door de Full Service overeenkomst hebben bedrijven recht op eerstelijns (telefonische) en tweedelijns (op locatie) ondersteuning bij ICT gerelateerde problemen. Vrijwel ieder bedrijf staat (deels) stil indien er een ICT storing is en wij moeten ervoor zorgen dat alles weer snel gaat werken.
Aangezien wij er baat bij hebben de ICT omgeving van een bedrijf probleemloos te laten werken, weet een relatie dat wij er altijd alles aan doen om een storing snel op te lossen en herhaling daarvan te voorkomen.”

Eigen ICT’er
“Soms komt het ook voor dat een organisatie zelf een ICT’er in dienst heeft. In die gevallen verlenen wij meestal alleen eerstelijns hulp, zodat de medewerker van het bedrijf het probleem met onze hulp kan oplossen. Dat scheelt natuurlijk kosten.
Sommige bedrijven werken trouwens volledig in ‘de Cloud’. Vanzelfsprekend is hier ook een Full Service overeenkomst per medewerker voor. Veelal zijn deze tarieven voordeliger als je dit vergelijkt met hardware oplossingen op locatie.
Voor organisaties die buiten kantoortijden werk verrichten moet ook gewoon alles doorgaan bij een storing. Hiervoor hebben wij een ‘Waakdienst’ in het leven geroepen. Onze klanten krijgen dan een noodnummer en deze is, indien gewenst, 24/7 bereikbaar. In 95% van de gevallen lossen wij een probleem binnen 2 uur op.”, aldus Tom. 

Voordelen Full Service overeenkomst per medewerker
Hieronder de voordelen van een Full Service overeenkomst per medewerker overzichtelijk op een rij:

-Een vast bedrag per maand per medewerker, dus geen financiële verrassingen;
-Jaarlijkse voortgangs- en adviesgesprekken;
-Documentatie van het netwerk (wachtwoordbeheer en een netwerk tekening van de ICT omgeving);
-Geen voorrijkosten bij periodieke onderhoudsbezoeken;
-Korting op de project uurtarieven;
-Gratis gebruik van noodvoorzieningen bij calamiteiten;
-Snelle respons- en oplostijd;
-Beperken downtime, snel door met het werk.

Weten of een Full Service overeenkomst iets is voor uw organisatie? Neem voor meer informatie contact op met Frank Beentjes via sales@dseit.nl of bel naar 0251-278990.

Vorig bericht
Met VoIP telefonie is meer mogelijk
Volgend bericht
Nieuwe medewerker DSE IT-Services: Dave Huisman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu