Thuiswerken is een blijvertje

Sinds het begin van de coronacrisis werkt een groot deel van Nederland thuis. Deze verandering brengt veel met zich mee, nieuwe inzichten, maar ook nieuwe uitdagingen. Sommigen zullen het thuiswerken zien als tijdelijk fenomeen en kunnen niet wachten om weer op het werk aan de slag te gaan. Maar dit geldt lang niet voor iedereen, voor veel thuiswerkers ziet de afweging van voor- en nadelen er positief uit. Het zal na de coronacrisis per bedrijf verschillen, maar u kunt erop rekenen dat in sommige sectoren, werknemers gedeeltelijk vanuit huis zullen blijven werken.

Voor- en nadelen van thuiswerken
De uitdagingen van het thuiswerken zullen u misschien bekend voorkomen, het gebrek aan een stille ruimte in huis om u goed te kunnen concentreren, het ontbreken van collega’s en de communicatie gebeurt via de digitale weg. Toch zijn er voornamelijk veel voordelen aan het thuiswerken. Denkt bijvoorbeeld aan de bespaarde reistijd, de mogelijkheid om flexibele uren te werken en het besparen van kantoorruimte. Technologisch is er geen enkele beperking om thuiswerken mogelijk te maken. Dat ervaren de relaties van DSE IT-services iedere dag. 

Het managen van werknemers
Het is dus geen must meer dat iedereen op kantoor moet zitten om te werken, en dit kan veel geld besparen. Maar hoe houdt u dan nog controle over uw werknemers? Helaas  is er op dit moment nog geen oplossing die ‘management by walking around’ volledig kan vervangen, maar het kan wel dicht benaderd worden door video-conferencing programma’s zoals 3CX, Microsoft Teams of Zoom. Wel is het voor uw medewerkers over het algemeen eenvoudig om om hulp te vragen aan collega’s wanneer ze online werken. Mail, videoconference, chat en telefoon zijn uitstekend geschikt hiervoor.

Continuïteit is belangrijk
Vanzelfsprekend is met bij opschalen van thuiswerken belangrijk dat het werk thuis gewoon door kan gaan. Veiligheid en snelheid zijn daarbij belangrijk want deze zaken zorgen voor continuïteit. Op het moment dat internet stopt doordat het niet goed werkt of een medewerker gehacked is, staan de activiteiten ook stil. Daarnaast kan er sprake zijn van grotere security issues. Voorkomen is in dit geval beter dan genezen. Het is daarom goed een professioneel bedrijf in te huren om ervoor te zorgen dat uw werknemers veilig en efficiënt vanuit hun eigen omgeving kunnen werken.

Thuiswerken helpt heel veel organisaties door deze crisis heen. Maar ook na corona zal thuis werken een vast gegeven blijven. Met onze cloud-, VPN- en telefonie-oplossingen kunnen we het werken op afstand net zo soepel laten verlopen als het werken op kantoor. Ook op het gebied van hardware zoals laptops, webcams en headsets kunnen wij u verder helpen. 

Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem hiervoor contact op met sales@dseit.nl of bel naar 0251-278990. Wij helpen u graag!

Vorig bericht
DSE WordPress Secure
Volgend bericht
Installatie van EASYS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu