Zakelijk bellen, videobellen, sms’en, chatten? VoIP!

Van de strippenkaart gingen we over op de ov-chipkaart en van de analoge FM-radio gaan we over naar digitale radio, DAB+. En zakelijk bellen? Dat gaat tegenwoordig vrijwel allemaal via VoIP. Oftewel Voice-over Internet Protocol, wat zich vertaalt als spraak over het internet. Een technologie die niet alleen gesproken communicatie via IP-netwerken levert. 

Web-conferencing, aanwezigheidsmelding, voicemail naar e-mail, instant messaging en smartphone clients behoren ook tot de vele mogelijkheden. VoIP is de laatste jaren uit de kinderschoenen gestapt en volwassen geworden. Hierdoor is de stap naar een VoIP-centrale sneller gezet. 

Stukje geschiedenis
In de 19e eeuw werden de eerste stapjes richting telefonie werden gezet. In de jaren ‘ 70 waren telefoongesprekken al niet meer weg te denken en tegenwoordig kunnen we écht niet meer zonder. Zo ook bedrijven. Lange tijd konden bedrijven gebruik maken van een andere dienst, ISDN. In de jaren ’90 heel populair omdat deze de mogelijkheid gaf om tegelijkertijd gebruik te maken van het internet en de telefoon. Maar met de komst van breedband internet werd ISDN te duur en kwam VoIP om de hoek kijken. Waar voorheen nogal wat extra’s gevraagd werd om VoIP te kunnen gebruiken, is de compatibiliteit met software en hardware geen issue meer. Neem daarbij de verbeterde kwaliteit en snelheid en Voice-over IP is niet meer weg te denken binnen het bedrijfsleven.

Het VoIP van nu
Het volwassen VoIP biedt naast alle voordelen op het gebied van lagere kosten en flexibiliteit ook nieuwe functionaliteit en mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het thuiswerken. Dat is een blijvertje, ook na de coronacrisis. Met VoIP beschikt u over een functionele telefooncentrale. Compleet met wachtrijen, geïntegreerde videogesprekken en meer. Ook functies als Facebook- en sms-berichten ontvangen en versturen en live chats behoren tot de mogelijkheden. Met apps voor mobiel en browser kunnen u en uw team altijd en overal gebruik maken van al deze functies en dat vergemakkelijkt het flexwerken.

Bellen, berichten ontvangen/versturen en videoconferencing? Dit kan vanaf elke plek; thuis, op kantoor of onderweg. U neemt uw nummer gewoon mee en blijft bereikbaar. Net als op kantoor kunt u gesprekken gewoon doorverbinden of uw afwezigheidsassistent aanzetten. Het thuiskantoor is met VoIP een realiteit geworden.

Optimale workflow
Werkt u met Microsoft Office 365? Ook daar is aan gedacht. Er zijn namelijk uitgebreide integratiemogelijkheden met Office 365. Zo kunt u uw status synchroniseren met uw agenda, contactpersonen beheren en taken stroomlijnen om de efficiëntie te verhogen. Met al deze voordelen bespaart u kosten en heeft uw bedrijf gegarandeerd een betere bereikbaarheid. Wat ten goede komt aan een hogere klanttevredenheid.
DSE Zakelijk VoIP verzorgt uw volledige telefonie behoefte en u komt niet voor verrassingen te staan. In de vaste kosten per maand zijn de inrichting, support, abonnements- en belkosten allemaal geïntegreerd. Wij maken het voor u eenvoudig, schaalbaar en betaalbaar.

Voor een adviesgesprek over de mogelijkheden van VoIP binnen uw organisatie neemt u contact op via sales@dseit.nl of bel 0251-278990. Wij helpen u graag met een advies op maat!