Drie IT-tips voor ondernemers

IT is niet meer weg te denken uit bedrijven. Hoe groot of hoe klein een bedrijf ook is, we hebben allemaal te maken met IT. Wat is er dan beter dan een paar mooie tips te lezen over hoe u IT kunt implementeren in uw bedrijf en er ook nog op kunt besparen? 

Tip 1: Betrek IT bij het bedrijf. Wat zijn de voordelen hiervan?

Meestal komt bij het maken van bedrijfsplannen de IT als laatste om de hoek kijken. Maar wat als dat nou eens omgedraaid wordt? En IT van begin af aan betrokken wordt bij de plannen van het bedrijf? Dat levert een hoop voordelen op. Door het management en de IT bij de start samen te laten werken, hebben beide partijen inzicht in de doelen van het bedrijf. Voor de IT heel handig, aangezien zij zo geschikte oplossingen kunnen aandragen om het doel te behalen. Het kan zelfs voor groei van uw bedrijf zorgen. Zo kan DSE-IT Services ervoor zorgen dat werkplekken efficiënt worden ingericht, zowel op kantoor als voor thuiswerken. De juiste hard- en software wordt voor u geselecteerd en de IT-problemen worden in een mum van tijd verholpen. Uw bedrijf kan door blijven gaan met de core business en hoeft zich geen zorgen te maken over de IT. 

Tip2: Kosten besparen op IT

Tip 1 brengt ons meteen op tip 2. Kosten besparen op IT; dat klinkt misschien onlogisch, maar het kan. Door IT bijvoorbeeld te outsourcen bespaart u ook kosten. Er hoeft geen hele IT-afdeling gevormd te worden binnen uw bedrijf, maar er staat wel een team aan specialisten voor u klaar. Wij hebben bij DSE-IT Services de kennis in huis, en kunnen u voorzien van alle hard- en software. Wij verhelpen problemen voor u zodat een eventuele downtime minimaal blijft. Op deze manier kunt u blijven doorwerken en ondervindt het personeel geen last van eventuele problemen. Updates worden soepel uitgevoerd en zorgen er tevens voor dat computers niet traag wordt of minder goed werkt. Zo betaalt deze uitgave zich terug en als bijkomend voordeel hebben uw werknemers altijd toegang tot de nodige software. 

Tip 3: Train personeel (awareness training)

En dan nog deze, ook voortvloeiend uit de tweede tip; een training. Nog een training? Ja, maar deze kan écht geen kwaad. Het kan zelfs een hele hoop kwaad voorkomen. Niet alleen op het werk, maar ook thuis. Een win-win situatie dus. Laat uw personeel een awareness training doorlopen. Het nut van deze training is dat medewerkers onder andere phishingmail leren herkennen. Tegenwoordig worden deze mails zo goed gemaakt, dat ze bijna niet van normale e-mails te onderscheiden zijn. Bewustwording van de risico’s en het veranderen of aanpassen van online gedrag zorgt voor personeel dat alert is voor gevaren voor het bedrijf maar ook zichzelf. Het is tegenwoordig namelijk niet meer genoeg om alleen een sterk wachtwoord te hebben. 

Wilt u meer informatie over deze en andere tips? Neem dan contact op via sales@dseit.nl of bel 0251-278990. Wij helpen u graag uw ICT-afdeling efficiënt in te richten.

Vorig bericht
Een kijkje in de toekomst met Gartner
Volgend bericht
De nieuwste office gear en software voor 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.