Windows 11 en Microsoft 365 in de spotlights

Sinds oktober vorig jaar is Windows 11 op de markt en afgelopen jaar is Office 365 getransformeerd naar Microsoft 365. Behoorlijk wat grote veranderingen van een van de grootste en invloedrijkste techspelers in de wereld. Vrijwel iedere organisatie in de wereld werkt met deze producten, en u waarschijnlijk ook. Tijd voor een update dus!

Iedereen kent Microsoft Office en het is dus best wel een grote beslissing om de naam van deze productgroep te veranderen in Microsoft 365. Microsoft is zich in de afgelopen jaren meer en meer gaan richten op een abonnementsmodel en is veel van de standalone producten aan het uitfaseren. Windows 11 is de opvolger van Windows 10. Het nieuwe besturingssysteem kent geen dramatische wijzigingen, wat prettig is voor haar gebruikers. Het heeft natuurlijk veel nieuwe mogelijkheden, maar de leercurve is vlak.

Microsoft 365

Office 365 is dus opgegaan in Microsoft 365. Deze suite bestaat op dit moment uit: Word, Excel, PowerPoint, Microsoft Teams, Outlook en OneDrive. Daarbij richt Microsoft zich met name op persoonlijk gebruik, bedrijven, ondernemingen en onderwijs. Om hierbij in te zoomen op de mogelijkheden voor bedrijven profileert Microsoft zich vooral op het gebied van:

Flexibel werken

Productief zijn vanaf elke locatie. Of dit nu onderweg is, vanuit huis of op het werk. Belangrijke assets hierbij zijn o.a. chatten, bellen en vergaderingen hosten, documenten delen in de cloud, samenwerken met behulp van de office applicaties en contact houden via e-mail en de agenda functie.

Beveiliging

Bedrijfsgegevens veilig met ingebouwde beveiligingsmogelijkheden. Zo bent u beveiligd tegen cyberaanvallen, zijn klantgegevens en apparaten goed beveiligd en is het mogelijk apparaten en gebruikers centraal te beheren.

Efficiëntie

Vanzelfsprekend is Microsoft 365 ook een platform waarbij de wijze van werken bijdraagt aan de productiviteit en efficiëntie van de organisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verbeteren van de gebruikersproductiviteit, besparingen op het gebied van IT- en automatiseringskosten en de kosten van beveiligingsrisico’s verkleinen.

Er zijn in totaal vier verschillende pakketten binnen Microsoft 365 Business: Business Basic, Business Standard, Business Premium en Business Enterprise. De verschillen tussen Basic, Standard en Premium zitten met name in desktopversies voor PC en Mac, geavanceerdere beveiliging en beheermogelijkheden van apparaten. Business Enterprise richt zich voornamelijk op de grote bedrijven, maar kan ook gebruikt worden door kleinere bedrijven. Het is de meest productieve en veilige versie in combinatie met Windows 10 Enterprise. Met dit pakket biedt Microsoft proactieve toegangsbeveiliging en zorgt voor een optimale bescherming van klantgegevens, werknemers en bedrijfsgegevens.

Windows 11

Ondanks dat Windows 11 geen aardverschuiving met zich meebrengt zijn er natuurlijk wel nieuwe mogelijkheden en een nieuwe interface. Zo is het startmenu nu flink vereenvoudigd. De bekende live-tegels zijn weggelaten en is de balk nu in het midden van het scherm te vinden. De samenwerking met Amazon en Intel heeft ertoe geleid dat Android-apps gebruikt kunnen worden binnen Windows 11. Handige tools op de mobiel of tablet zijn op die manier ook op de laptop of desktop te gebruiken. 

Programma’s groeperen

Dan is er ook de functie om groepen te maken. Gebruikt u altijd dezelfde programma’s voor een bepaalde opdracht? Vervelend om dan meerdere programma’s een voor een te openen. Hoe makkelijk zou het zijn als u deze gewoon kunt bundelen in een groep? Met een druk op de knop heeft u alle programma’s geopend en kunt u verder waar u gebleven was. Dat kan nu met Windows 11. Mochten uw werkzaamheden even onderbroken worden en heeft u een ander programma nodig? Dan kunt u later snel terugkeren naar de groep met programma’s waar u eerder mee bezig was.

Flexibel werken met Windows 11

Van welke plek gaat u aan het werkt? Dat maakt met Windows 11 niet meer uit. Vanuit huis of kantoor; met diverse cloudoplossingen als Microsoft Endpoint Manager en Azure Active Directory, is er altijd en eenvoudig toegang tot apps en diensten. Tevens kunnen apparaten en apps eenvoudig beheerd en geïmplementeerd worden. 

Meer focus op flexibel werken

Met nog meer focus op flexibel werken is er ook aan Teams gedacht. Het programma is namelijk ingebouwd in Windows 11. Door een geïntegreerde intelligente samenwerkingsfunctie is het in Teams nu nog makkelijker om elkaar online te ontmoeten. Ook kunt u met de vernieuwde Teams makkelijk bestanden laten zien. Moet het bestand daarna gedeeld worden, dan hoeft u er alleen maar op te klikken. 

Daarnaast beschikt u nu ook over ruisonderdrukking en dynamische achtergrondvervaging voor meer concentratie tijdens een meeting. Met intelligente ruisonderdrukking heeft u geen last meer van achtergrondgeluiden en de achtergrondvervaging zorgt voor rust in het beeld. 

Kent u het Nachtlampje en Focus Assist uit Windows 10 nog? Deze is ook weer terug te vinden in de vernieuwde versie. Naast het Nachtlampje en Focus Assist is het spraak typen ook weer van de partij. Maar deze keer wordt er bij spraak typen gebruikgemaakt van online spraakherkenning, deze wordt mogelijk gemaakt door Azure Speech-services. 

Heeft u behoefte om bijgepraat te worden over Microsoft 365 of Windows 11? Neem dan contact op met een van onze medewerkers via sales@dseit.nl of bel 0251-278990.

Vorig bericht
Fusie of overname? Wat te doen met IT?
Volgend bericht
Haal IT-problemen uit het frustratiehoekje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.