Meer bedrijven verduurzamen IT

IT bestaat uit een aantal componenten. We praten dan over hardware en software. Maar dat is natuurlijk niet alles. Om deze hardware en software te laten werken is energie nodig en de mensen die het aansturen. Maar omdat onze behoefte aan IT groeit, groeit ook de behoefte aan meer energie en grondstoffen om IT-componenten te maken of programmeren. Als iedereen een beetje zijn best doet kan dat zonder dat we een enorme belasting op het milieu veroorzaken. 

Een aantal jaren terug heeft DSE IT-Services de sprong al gemaakt door ons bedrijf te verduurzamen. Dat leverde ons destijds een de duurzaamheidsprijs van de regio IJmond op. Maar we staan niet stil en hebben ook wat tips zodat u verantwoord met uw IT-omgeving om kunt gaan. Want het is niet alleen duurzaam voor het milieu, ook uw eigen portemonnee komt er beter vanaf. 

Afgeschreven maar niet waardeloos

IT-apparatuur wordt in drie tot vijf jaar tijd afgeschreven en dan ook vaak vervangen door nieuwe, meer up-to-date apparatuur. Dit gebeurt zodat medewerkers optimaal kunnen blijven werken op hun devices. Trage apparatuur of een defect zorgen voor een dip in de efficiency van uw medewerkers. 

Alleen kan de apparatuur die al die jaren zijn diensten heeft bewezen en nu afgeschreven wordt, nog geld opleveren. Er zijn een veelvoud van bedrijven die oude IT-apparatuur opkopen tegen een marktconforme waarde. Alle data wordt gegarandeerd vernietigd en een oude laptop, desktop of monitor begint elders aan zijn tweede leven. 

Inleveren voor recycling

Niet alle bedrijven vervangen hun apparatuur op tijd en dan zijn ze sterk verouderd of kapotgegaan. Voor normaal gebruik zijn ze niet meer geschikt en deze oude IT-apparaten worden door ons ingenomen voor recycling. Dat betekent dat de apparaten veilig en gecertificeerd afgedankt worden. Harde schijven worden vernietigd en daarna gerecycled en hetzelfde geldt voor de andere onderdelen. Ons advies is om tijdig IT-apparatuur te vervangen. Dan bent u verzekerd van optimale veiligheid en continuïteit. Daarnaast leveren ze dan ook vaak nog wat geld op. 

Standby of uit

Een gemiddeld huishouden is per jaar circa 100 euro kwijt aan sluipverbruik van apparaten. Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat dit bedrag bij bedrijven aanzienlijk hoger is. Dit kan namelijk oplopen tot een kostenpost van tienduizenden euro’s per jaar. Het is dus de moeite waard om medewerkers goed te instrueren. Computers en monitoren uit en vergeet ook de printer niet. Handig kan zijn om een stekkerblok te nemen met een schakelaar of vervang apparaten met veel sluipverbruik door duurzame alternatieven. 

In de wolken

Wist u dat de servers waar wij onze cloudhosting op draaien energieneutraal zijn? Indien uw organisatie duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, kan het interessant zijn om over te stappen naar een cloudserver (i.p.v. een server op locatie). Vanzelfsprekend scheelt dit ook qua afschrijving van apparatuur en onderhoudskosten. 

Kortom

Op allerlei manieren kan er geld bespaard en bijgedragen worden aan verduurzaming. Veel bedrijven zullen hier wellicht nog niet enorm mee bezig zijn, maar alle beetjes helpen. Het mooie is juist ook voor het bedrijf zelf. Wie het kleine niet eert…

Voor meer informatie over verduurzaming van uw IT-omgeving kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers via sales@dseit.nl of bel 0251-278990.

Vorig bericht
Bent u al digitaal volwassen?
Volgend bericht
Optimale IT-kennis binnen organisaties verbetert de resultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.